Седмица 17 – пролетна ваканция

Средните нива все още са малко над миналогодишните за цялата ТВ аудитория.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 17 – пролетна ваканция

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемостта в седмицата 24 – 30 април тръгва надолу, което е нормална тенденция през пролетта. Средните нива обаче все още са малко над миналогодишните за цялата ТВ аудитория над 4 години, но вече са под тези за 2022 година за по-малките групи зрители, например за 18-49 годишните.

Тази тенденция за спад се вижда ясно и в топ програмите. „Като две капки вода“ остава лидер в общата класация, но рейтингът му намалява и е най-ниския от началото на сезона. Голяма част от топ предаванията също вървят надолу, като на този фон за отбелязване е успехът на Hell’s Kitchen. Предаването върви към края на сезона с много добър зрителски интерес, като задържа и привлича нови зрители. За групата зрители между 18 и 49 години именно Hell’s Kitchen е най-гледаното предаване за седмицата, като и за тази група „Като две капки вода“ има най-ниския си за този сезон рейтинг, което е част от по-обща тенденция за тази зрителска група към загуба на интерес към това предаване, чиито рейтинги намаляват плавно от началото на сезона. Тенденцията не променя факта, че и за тези зрители „Като две капки вода“ е абсолютният фаворит, с рейтинги видимо над всички конкуренти, като едва в последната седмица Hell’s Kitchen успява да го догони и изпревари.

Динамиката на топ предаванията в прайм тайма показва приближаването на края на сезона за риалити форматите, повечето от които запазват високия зрителски интерес и задържане на интереса към сериалите.

Причината за променливата гледаемост през седмицата преди 1 май е дългият уикенд, малка пролетна ваканция, този път и с хубаво време, което предполага повече пътувания и време извън дома, а тези фактори директно влияят на рейтингите. С приближаването на лятото и предаванията ще приключат и в програмата ще настъпят нови промени.