Седмица 15 – великденска

Повечето предавания имат по-нисък рейтинг от предишната седмица, което се отразява и на средноседмичните нива.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 15 – великденска

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Великденската седмица между 10 и 16 април и почивните празнични дни е свързана с промени в телевизионната програма, но това не е довело до големи девиации в гледаемостта и въпреки малкия спад, нивата остават над миналогодишните. Това са данните за цялата аудитория над 4 години, докато за зрителите 18-49 години започва спад, който вече е и под нивата от миналата година, което е нормално за пролетния сезон.

Празничната седмица променя предаванията и фаворитът на сезона „Като две капки вода“ не е излъчван, така че първото място сред риалити форматите се заема от Hell’s Kitchen. В класацията няма големи изненади, като новата позиция е за предаването „Неразказано в историята“, което бТВ излъчва около празничните дни. Повечето предавания имат по-нисък рейтинг от предишната седмица, което се отразява и на средноседмичните нива.

Много показателно за тази седмица е състоянието на рейтингите на публицистичните предавания. Те отчетливо и без изключение вървят надолу. При това става въпрос за рейтинги на зрителите 4+ години, в която широка група влизат включително и по-възрастните и интересуващи се от политика хора, за които телевизията е водещ източник на информация. Но дори те вече изпитват умора от политическите новини и интересът им към събитията след последните избори е низходящ. Интересно е да се отбележи, че за 18-49 годишните има две публицистични предавания, които са увеличили рейтинга си спрямо предишната седмица и това са „На фокус“ и „120 минути“.