Седмица 15 – между понеделник и неделя

Устойчива тенденция при най-силните дни

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 15 – между понеделник и неделя

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги в периода 11 – 17 април продължават низходящия тренд от последните седмици, показвайки ясно ефекта от пълното снемане на ограниченията, които миналата година по същото време бяха валидни - това се вижда на графиката.

От друга страна рейтингите ден по ден варират, но прави впечатление, че най-силните дни за телевизиите са понеделник и неделя. Тази тенденция е устойчива, дори когато има девиации по дни. Отчасти тази тенденция е видима и в класацията с топ програмите, където излъчваното в понеделник музикално риалити „Като две капки вода“ държи много висок рейтинг и е все по-напред от следващия в класацията. Може би има връзка с този факт и позиционирането на новото шоу на бТВ „Дъ Шоу“ в понеделник вечерта. В него участват някои от актьорите от „Комиците“, но новото предаване няма да наследи същия ден на излъчване – петък, а е позиционирано в началото на седмицата. Предстои да се види какви резултати ще донесе тази промяна.

Сред топ програмите „Като две капки вода“ остава безспорен лидер. За общата телевизионна аудитория 4+ години това не е толкова видимо, но в класирането на топ програмите за аудитория 18-49 години (в черно) разликата с втория подред „Един за друг“ е повече от пет рейтинг точки. Това е наистина голяма разлика, като този рекорден интерес може би се обяснява и с много силния брой на предаването, в който за дуети с участниците гостуват популярни български изпълнители.

Подреждането на останалите топ програми няма големи изненади. След като няколко седмици беше по-надолу в класацията, „Стани богат“ се качва до шестото място. В разликите в рейтингите между общата аудитория и тази 18-49 години се вижда, че сред втората група има доста малък интерес към публицистичните предавания и новините през деня, защото основните им източници на информация са онлайн.

Рейтингите на развлекателните предавания и риалити формати показват общата тенденция за спад, като изключения са „Като две капки вода“, които за пореден път подобряват рекорда си за сезона и Hell’s kitchen.