Седмица 12 – ранна пролет

Средноседмичните рейтинги в периода 18-24 март са малко под миналогодишните и в последните три седмици бележат тенденция на постепенно намаление.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 12 – ранна пролет

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги в периода 18-24 март са малко под миналогодишните и в последните три седмици бележат тенденция на постепенно намаление. Един от факторите е затоплянето на времето, което винаги оказва влияние на гледаемостта.

При топ програмите за зрителите над 4 години намаление не се забелязва, дори първите шест позиции са с ръст на рейтингите. При лидера „Като две капки вода“ ръстът не е голям, предаването така или иначе си остава несменяем фаворит на зрителите. Сред топ програмите най-значимо увеличение на интереса има към публицистичните предавания в прайм тайма на двете телевизии. Анализът на седмичната гледаемост би могъл да се казва и „без ротация“, защото задаващите се парламентарни избори са върнали зрителите на политическо съдържание пред екраните. В „Защо, господин министър?“ гост е била социалният министър в оставка Иванка Шалапатова, а в „На фокус с Лора Крумова“ в частта след новините е говорил Драгомир Заков - съветник на премиера по външна политика. Ръст има в рейтингите и на цялото предаване „На фокус“, излъчвано в неделния следобед, както и на „Лице в лице“.

Рейтингите на предаванията в най-гледаното вечерно време показват, че интересът на зрителите към това премиум съдържание остава стабилен и общото намаление на рейтингите не се отразява видимо на най-популярните и обсъждани формати.