Седмица 11 – номер едно е ясен

Нивата на средноседмичните рейтинги трайно се задържат по-високи от тези през 2021 година

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 11 – номер едно е ясен

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Фаворит на зрителите от началото на телевизионния сезон, предаването „Като две капки вода“ в своя десети юбилеен сезон остава абсолютен фаворит на зрителите, като във възрастовата група 18-49 години в седмицата 14 – 20 март е начело с много по-висок рейтинг от програма номер две.

Средноседмичните рейтинги са съвсем близко до нивата от миналата година. Промяна има обаче в цялостното представяне на бТВ. С новата програмна схема, успешни предавания и промяна в най-гледаното време, в което несменяемият турски сериал два дни в седмицата е заменен от българския „Мен не ме мислете“, представянето на бТВ през 2022 година е видимо по-успешно от миналогодишното. Нивата на средноседмичните рейтинги трайно се задържат по-високи от тези през 2021 година, което не е тенденция за целия телевизионен пазар, а отбелязва конкретно положителна тенденция за бТВ медия груп.

Класацията с най-гледаните предавания за всички зрители над 4 години показва по-различно подреждане от тези между 18 и 49 години. На първо място е предаването „Защо, господин министър?“ по бТВ, в което е гостувала Корнелия Нинова. Часът на излъчване е непосредствено след новините и това е гаранция за много висока аудитория, като гостите също предизвикват достатъчно голям интерес.

„България търси талант“ и „Като две капки вода“ са на второ и трето място с идентичен резултат като рейтинг. Не изненадват и следващите най-гледани програми, които са новините и турския сериал по бТВ и „Стани богат“. Непосредствено след тях се нарежда извънредната емисия новини по повод арестуването на Бойко Борисов. И тази седмица в топ предаванията попада новинарската емисия на БНТ, макар и на предпоследно място.

Сред публицистичните предавания има промени в класирането. Несменяем лидер остава „Защо, господин министър?“ в прайм тайма, но сред останалите заглавия „На фокус с Лора Крумова“ измества „120 минути“ като най-гледано предаване. Броят на предаването на Лора Крумова е изцяло посветен на ареста на Бойко Борисов и обвиненията срещу бившите управляващи, като започва с интервю с вътрешния министър Бойко Рашков, има също така интервюта с Тома Биков, Лена Бориславова и юристи. При Светослав Иванов са гостували Асен Василев и Лаура Кьовеши, но интересът към предаването с малко не достига този към „На фокус“.

Рейтингите на риалити форматите и сериалите за хората между 18 и 49 години показват ясно лидерството на „Като две капки вода“. Предаването поддържа висок интерес сред аудиторията, докато „България търси талант“ има променливи резултати и последната седмица отстъпва второто място. Останалите предавания нямат толкова голяма динамика. Новото шоу на Силвена Роу „Моето звездно парти“ има стабилна аудитория, но засега не натрупва нови зрители.