Седмица 11 – кулинарно-политическа

Музикалният риалити формат „Като две капки вода“ остава начело на класацията.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 11 – кулинарно-политическа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемостта в периода 13-19 март е на нивата от миналата година, отбелязвайки малък ръст спрямо миналата година. Тези добри резултати се дължат на стабилното представяне на групата на бТВ, на отличните резултати в пролетния сезон на групата на Нова телевизия, която в последните седмици успява дори да изпревари миналогодишните средноседмични рейтинги, докато интересът към каналите на The Sales House е по-нисък спрямо 2022 година, но това е обяснимо с оглед увеличената гледаемост на по-големите телевизии.

Музикалният риалити формат „Като две капки вода“ остава начело на класацията с топ предавания, като последният епизод има малко по-нисък рейтинг, но все още видимо по-висок от този на следващото предаване. Сред разнообразието от риалити формати и развлекателни предавания по двете големи национални телевизии, след „Като две капки вода“ по популярност се нареждат двата кулинарни формата – Hell’s Kitchen и „Кошмари в кухнята“. За цялата телевизионна аудитория 4+ години преди тях се подреждат обичайните новини, сериали и „Стани богат“, докато за зрителите 18-49 години това са първите три най-гледани предавания.

Рейтингите на Hell’s Kitchen са леко надолу след специалния епизод с тримата шефове миналата седмица, но интересът към кулинарните формати е безспорен. Расте и аудиторията на „Ергенът“, докато „Сървайвър“ в новия си сезон не се представя достатъчно добре и заема позиции в долната половина на класацията. бТВ промениха схемата му на излъчване и освободиха уикенда за игрални филми, като съботното заглавие „Такси 5“, което се излъчва на гърба на „Един за друг“ има добър рейтинг, по-добър от „Сървайвър“, докато неделният филм на гърба на „Като две капки вода“ не е успял дори да влезе в топ 25 на програмите.

През изминалата седмица интересът към публицистичните предавания се запазва, което е обяснимо в предизборния период. Отделните заглавия имат различна динамика, което се обяснява с факта, че интересът се обуславя до голяма степен от поканените гости.