Седмица 1 – нова година, стари предавания

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 1 – нова година, стари предавания

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги през първата седмица на 2021 година са малко по-ниски от тези в същата седмица на 2020, макар че запазват високи „зимни“ нива.

В гледаемостта по часове се вижда, че се запазва тенденцията от миналата година за доста по-активно гледане в дневните часове, докато рано сутрин и в прайм тайма стойностите са изравнени или с превес на миналогодишните.

Първите седмици на годината поначало са преходни за телевизиите – есенните риалити формати са приключили, а тези за пролетния сезон още не са започнали. Основните канали залагат главно на филми и сериали.

В топ програмите веднага се вижда тази особеност – десет от най-гледаните предавания през седмицата са игрални филми, от тях един по БНТ – вечната класика "Дами канят".

Сравнението с предишната седмица показва промените в програмата, като една трета от предаванията са нови. Намалението в общата гледаемост се вижда по намалелите рейтинги на част от предаванията, като най-забележимо е това за обедните новини, тъй като предходната седмица имаше повече почивни дни и съответно повече време за дневна телевизия. Вероятно рейтингите са по-ниски и за други дневни предавания, но те рядко попадат в топ класацията.