С инициатива за борба с дезинформацията комуникационната общност отбеляза Деня на PR специалиста

Комуникационните специалисти предлагат създаване на Комуникационен борд за справяне с дезинформацията

от Redlink
С инициатива за борба с дезинформацията комуникационната общност отбеляза Деня на PR специалиста

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Комуникационните специалисти предлагат създаване на Комуникационен борд, чиято задача е да помага на институциите и неправителствените организации за справянето с дезинформацията. Това стана ясно по време на официалното отбелязване на Деня на PR специалиста (07.07). Идеята ще бъде предложена за обсъждане на членовете на браншовите PR организации у нас. Комуникаторите обявиха Декларация за подкрепа на институциите за създаване на чиста информационна среда, с която заявяват готовността си да участват в тази нелека битка.

По време на събитието представители на най-големите PR асоциации участваха в дискусия относно ролята на професионалните PR организации за справяне с инфодемията. В нея участие взеха представители на Българска асоциация на PR агенциите, Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българска академична асоциация по комуникации, Асоциация на специалистите по комуникации към общините и Европейска асоциация на комуникационните директори. Те отбелязаха принципите, които професионалистите трябва да следват в работата си така, че да се справят с дезинформацията, троловете и всички онези трудности, пред които бранша е изправен в кризисните времена.

Доц. Димитрина Стефанова и доц. Славянка Ангелова, както и д-р Яна Събева, представиха книгите си: „Алгоритъм на PR кампания“ и „Реторически аспекти на интегрираните маркетингови комуникации в условията на пандемия“. Трудовете бяха отличени като особено значими за комуникационната общност. За финал на събитието бяха обявени стипендиантите на БДВО от конкурса на името на проф. Тодор Петев.