Ресторант предлага чувства чрез храна

Във временния ресторант на продуктите от марката Philadelphia посетителите поръчват чувства вместо храна.

от Redlink
Ресторант предлага чувства чрез храна

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Производителят на крема сирене Philadelphia се настанява в ресторантьорския бизнес с временен ресторант в Ню Йорк, наречен Feeladelphia (игра на думи с думата feel или „чувство“ на английски).

View this post on Instagram

A post shared by Philadelphia Cream Cheese (@phillycreamchs)

Ястията, измислени от главните готвачи Jeremiah Stone и Fabián von Hauske Valtierra, очевидно включват крема сирене, но също така са пропити с чувства. Всяко от тях е съсредоточено около различна емоция, включително привлекателност, любопитство или спонтанност.

Марката, която е собственост на Kraft Heinz, обяснява, че "посетителите ще бъдат отведени на сетивно преживяване с ястия, вдъхновени от крема сирене, подготвени специално за това събитие. Гостите ще изследват, вкусват и откриват набор от чувства с всяко ново ястие, тъй като те са напълно потопени в завладяваща визуализация, стимулиращи звуци и сетивни изненади за подобряване на всяко чувство."

Feeladelphia бе отворен от 14 до 16 юли и сервира вечери за 35 USD на човек, от които всички приходи отиват за благотворителност. Придружаващата готварска книга включва ядливи страници, аромати и „подбрани звукови преживявания“ в допълнение към рецепти; книгата се продава за 50 USD, а приходите са за деца с ракови заболявания.

View this post on Instagram

A post shared by Philadelphia Cream Cheese (@phillycreamchs)

Докато новинарските емисии и общото състояние на света предизвикват главно безпокойство, гняв, скръб и съкрушение, временният ресторант на Philadelphia е въздействащо напомняне за всички останали чувства.

След пандемията хората са по-отворени от всякога към форми на маркетинг, които включват опитване. Това дава възможности за марките да се свържат с потребителите на по-дълбоко ниво, създавайки източници на радост, забавление, вдъхновение и благодарност.