Победителите на ФАРА 2023

guts&brainsDDB спечелиха Grand Prix и отличието "Творческа агенция на годината", All Channels Advertising е големият победител в медийния конкурс, а рекламодател на годината е Fashion Days

от Redlink
Победителите на ФАРА 2023

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Между 8 и 10 юни 2023 г. в Международния конгресен център в Бургас се проведе гала церемония по награждаването на победителите в 23-тото издание на фестивала ФАРА. ФАРА се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и е най-големия фестивал на творческите индустрии в страната. Тази година Фестивала беше под мотото „Не е реклама, комуникация е“ и включваше два конкурса на комуникационни идеи: за творчески и медийни агенции и лекционен панел с участието на уважавани международни лектори.

На заключителната гала церемония по награждаването на победителите бяха отличени най-добрите рекламни форми и комуникационни кампании в 38-те категории и подкатегории в Творческия конкурс , както и в 11-те категории на Медийния конкурс. Всички наградени на Творческия фестивал ФАРА 2023 кампании може да видите тук.

Голямата награда ,,Творческа агенция на годината" в Творческия конкурс спечели guts&brainsDDB, като агенцията събрала най-голям брой точки от получени златни, сребърни и бронзови награди, както и номинации за проектите реализирани за клиенти като EVN България, McDonald’s България, Yettel България, Heineken България, Владимир Ампов-Графа, Монте Мюзик, ДЗИ и други.

guts&brainsDDB бяха отличени и с наградата Grand Prix за радио рекламата „Има приятелства, които дават светлина“, създадена за EVN България. Получилата Grand Prix радиореклама беше отличена и с две златни награди в категориите Copywriting & Storytelling и Радио.

Третата златна награда на guts&brainsDDB отново бе присъдена за работата им с EVN и кампанията „Има приятелства, които дават светлина“ в секцията Craft на фестивала, категория кинематография. guts&brainsDDB са творческа агенция на годината за седми път в 23 годишната история на ФАРА.

На второ място в творческия конкурс, само с 4,5 точки по-малко от победителя, се нареди агенция Human, следвана от All Channels Advertising на трето място. Human бяха отличени общо с 3 златни, 3 сребърни и 7 бронзови награди.

Златна звезда в категорията ТВ Реклама и Кинореклама - Услуги, Human спечелиха за „Пролетно почистване“ на модния ритейлър Fashion Days .

Второто златно отличие от ФАРА 2023 за Human и Fashion Days беше присъдено от журито в категорията Digital/Инфлуенсър Маркетинг за кампанията “Невидимия сутиен“.

Третата Златна звезда за Human на ФАРА 2023, отново в същата категория- Digital/ Инфлуенсър Маркетинг, журито присъди за кампанията „Дядо Петко“ за Тандем.

All Channels Advertising се класираха на трето място благодарение на работата си по отличените от журито кампании на Мебели Виденов и Cohones Brewery.

Със Златна звезда в категроията STORYTELLING & FILMCRAFT/Музика и саунд дизайн бе отличена кампанията на All Channels „ Колекция българска: Дизайн слиза от планината“ за Мебели Виденов.

Фото кредит Сима Биволарска-Стоянова Sergeev Studio

Работата на Human за Fashion Days и големият брой награди и номинации с които бе отличена марката в творческия и в медийния конкурс, донесе на Fashion Days 84 точки и титлата „Рекламодател на годината“, с убедителна преднина пред класираните на второ място EVN (63 точки) и Мебели Виденов (54 точки).

Фото кредит Сима Биволарска-Стоянова Sergeev Studio

Победител в Медийния конкурс стана All Channels Advertising. На второ място се класира агенция guts&brainsDDB, следвана от The Smarts на третото място.

В медийния конкурс на ФАРА 2023 All Channels Advertising получиха една Златна звезда, една Сребърна и две номинации.

Със Златна звезда в категорията Канали – Творчески подходи и иновации в конкретен канал/Използване на социални платформи бе отличена кампанията на All Channels FAT Robot за Cohones Brewery.

Пълния списък на наградените в медийния конкурс на ФАРА 2023 може да видите тук.