Може ли зеленият пръстен да промени света?

Нов стартъп се надява да премахне нуждата от приложения за запознанства, като насърчава необвързаните по целия свят да носят малък зелен пръстен.

от Redlink
Може ли зеленият пръстен да промени света?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Приложенията за запознанства са мъртви, това е ясно. Това, което е по-малко ясно е как от тук нататък се насърчава романтиката в свят без приложения за срещи. Тук се появява пръстенът Pear - малка тюркоазена лента, която е предназначена да покаже на непознатите, че носещият пръстена е необвързан.

„Ако 1,2 милиарда необвързани по света носят малък зелен пръстен на пръста си, за да покажат, че са необвързани, няма да имаме нужда от приложения за запознанства.“ се казва в изявление на уебсайта на Pear. £19,99 струват три пръстена Pear в три различни размера, както и „уникален членски номер“ и покана за „PearFest“, плюс достъп до „изключителни безплатни събития“. Досега „първото издание“ на пръстените е разпродадено, като продажбата на второто издание „приключва скоро“. До момента 93 процента са разпродадени, като техният Instagram акаунт има над 162 000 последователи.

Pear определено се е докоснал до нещо много реално и широко разпространено – умората от приложения за запознанства и борбата за преместване на срещите офлайн и обратно в „реалния свят“. Според скорошно проучване на приложението за запознанства Inner Circle, 3 от 4 необвързани хора в Обединеното кралство биха предпочели да срещнат бъдещ партньор в реалния живот – и все пак 61 процента от хората казват, че се чувстват нервни да се доближат до някого в действителност.

Имайки това предвид Pear Ring изглежда като добра идея – начин за започване на разговор, начин за заобикаляне на унижението да се приближиш до някого в бара само за да ти бъде казано „съжалявам, обвързан(а) съм“. Дали този стартъп наистина ще се окаже „най-големият социален експеримент в света“, както предполага страницата му в Instagram? Едва ли. Пръстенът е просто симптом на разочарованието от приложенията за запознанства, а не истинско решение за него.

Pear твърди, че няма нужда от приложения за запознанства, ако несемейните хора носят малки зелени пръстени – но няма нужда от малки зелени пръстени и ако хората просто са малко по-смели или поне се чувстват по-комфортно да флиртуват. Хората разполагат с всички необходими инструменти – сърце, мозък, реч – за намиране и поддържане на връзки с другите. Във време на приближаваща климатична катастрофа не е разумно да се купуват пръстени – които са направени от неразградим силикон – и са предназначени да направят нещо (да започнат разговор), което може да се направи и без пръстен. При това задължително се продават три пръстена в три различни размера – не може да се купи само един – което означава, че поне два от пръстените най-вероятно един ден ще се озоват на боклука. В крайна сметка изглежда, че въпросът „Обвързан(а) ли си?“ върши точно същата работа.