McDonald’s иска да удвои лоялните си потребители

McDonald’s се стреми да добави още 100 милиона активни потребители към своята платформа за лоялност.

от Redlink
McDonald’s иска да удвои лоялните си потребители

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През следващите три години веригата за бързо хранене McDonald’s има амбицията да добави още 100 милиона активни потребители към своята платформа за лоялност и да удвои продажбите си през този канал. Схемата за награди на име MyMcDonald’s стартира в САЩ през 2021 г. и сега работи на 50 пазара по света.

Неговата текуща активна потребителска база („активна“ означава използвана през последните 90 дни) възлиза на 150 милиона – „само малка част от всичките ни клиенти“, казва главният изпълнителен директор Крис Кемпчински по време на годишното обсъждане на печалбите. „Целим се да достигнем 250 милиона активни потребители … до края на 2027 г.“ За същия период целта за продажбите в цялата система за лоялност е повече от удвояване - от $20 милиарда на $45 милиарда.

Насърчаването на повторен бизнес е важно за всяка марка във всяка категория (въпреки че за растеж този подход трябва да бъде свързан с набирането на нови клиенти). Кемпчински обяснява, че данните в програмата за лоялност ще позволят на марката „да стане още по-интелигентна с нашата методология за ценообразуване и да приспособи нашите дигитални оферти към нашите фенове, правейки ги още по-персонализирани“.

Схемата за лоялност може също така да помогне за противодействие на кампаниите за тролинг, които конкурентните вериги организират през последните години (например Birthday Clowns, Burn That Ad, The Whopper Detour и т.н.).

Със забавянето на инфлацията ще се облекчи и ценовият натиск за много, но не за всички потребители. Кемпчински посочва потребителите с ниски доходи в САЩ (по-малко от 45 000 долара) като бойно поле за сектора на неофициалното хранене навън. Необходима е по-ниска абсолютна цена, за да ги вкарат в ресторантите, казва той, вместо послание за стойност като „две за шест или нещо подобно“.

„Успехът в тази индустрия винаги е свързан с баланса и трябва да имате както ръст на трафика, така и ръст на цените; това е дългосрочната формула за успех” – обобщава Крис Кемпчински, главен изпълнителен директор на McDonald’s.