Ледена бира дори при спиране на тока

На фона на честите прекъсвания на електрозахранването в Парагвай, Brahma предлага да замени топлата бира с ледено студена.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В столицата на Парагвай марката бира Brahma стартира рекламна кампания за справяне с два основни проблема: задушаващата топлина и постоянните прекъсвания на тока. Марката бира измисля иновативно решение с кампанията си Brahma Beer Swap. Всеки в Асунсион с топла бира от която и да е марка може да се свърже с Brahma чрез WhatsApp, за да размени своята (не)освежаваща напитка за шест пакета ледено студени Brahmitas от грейпфрут. Единственото изискване е кварталът им да е с прекъсване на тока в този момент.

Кампанията на Brahma за размяна на бира е продължение на сходна инициатива през летните месеци януари и февруари. След това марката предлага да покрие високи сметки за енергия за победителите в лотария, в която може да се участва чрез сканиране на QR-код върху кутиите с бира.

Предлагайки замяна на горещи бири със студени, Brahma Paraguay намира начин да помогне на хората да се справят с топлината и прекъсванията на електрозахранването, като същевременно рекламира своя нов продукт Grapefruit Brahmita, който не е особено популярен сред потребителите, независимо от температурата му.

Разбира се, шофирането из града и смяната на топла бира със студени напитки не е устойчиво. Но усилията на Brahma, свързани с енергията, показват съпричастност към потребителите, изправени пред прекъсвания на електричеството, което е едновременно ненадеждно и недостъпно. За да изведе следващата си кампания на по-екологично ниво, Brahma разбира се може да се вдъхнови от подземните охладители без електричество на Budweiser или билбордовете, захранвани от слънчева енергия на Heineken.