“Купувай по-добро, носи по-дълго“ – новата кампания на Levi’s

Levi’s привлича Маркъс Ръшфорд, Джейдън Смит и други популярните инфлуенсъри от Gen Z в първата си глобална кампания за последните 3 години

от Redlink
“Купувай по-добро, носи по-дълго“ – новата кампания на Levi’s

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Модната индустрия е достигнала високи нива на неустойчиво потребление – от 2005 до 2020г. световното потребление на дрехи се е удвоило. Хората имат все повече дрехи в гардеробите си, но ги носят за все по-кратко време: дадена дреха се използва почти наполовина по-кратко отколкото преди 15 години. На този фон Levi's стартираха новата си кампания, създадена от AQKA „Купете по-добро, носете по-дълго“, която повишава осведомеността и говори за споделената отговорност за въздействието върху околната среда при производството и потреблението на облекло.

В кампанията участват шестима млади инфлуенсъри, оформящи бъдещето на социалния активизъм, защитата на природата и устойчивостта. Това са рапърът Джейдън Смит, звездата на Манчестър Юнайтед Маркус Ръшфорд, YouTuber-ката Ема Чембърлейн, климатичната активистката Сие Бастида, социалният предприемач Мелати Вийсен и хип-хоп изпълнителят и природозащитник Xiuhtezcatl Martinez. От Levi's считат, че личните каузи и активизма на шестте звезди ги прави много подходящ избор за лица на кампанията им.

Джейдън Смит е известен не само като син на актьора Уил Смит и със собствената си актьорска и музикална кариера а и като съосновател на Just Water и участва в редица кампании за осигуряване на устойчива питейна вода за нуждаещите се. Любителят на модата Ема Чембърлейн е водещ глас сред нейното поколение, която предпочита пестеливостта, употребяването и превръщането на нещо старо отново в ново.

Маркъс Ръшфорд освен футболна звезда е отдаден филантроп и застъпник на непревилигированите млади хора във Великобритания и беше удостоен с ордена на Британската Империя за своята работа в полза на младежките общности. Мелати Вийсен- 20-годишния индонезийски социален предприемач е съосновател на организацията с нестопанска цел, която успешно проведе кампанията за забрана на найлоновите торбички в Бали през 2019 г., а сега се фокусира върху овластяването на младежта. Сие Бастида е родена и израснала в Сан Педро Тултепек, Мексико- град, засегнат както от суша, така и от наводнения и познава от първа ръка какво може да донесе изменението на климата и излиза на улицата, за да се бори за по-благоприятно бъдеще за планетата. Климатичния активист и хип-хоп артист Xiuhtezcatl е продуцирал проекти като "What the Frack" и "Speak for the Trees", където смесва музиката с екологичната справедливост.

Екипът на Levi’s избра тези лица на поколението GenZ да участват в „Купете по-добро, носете по-дълго“, тъй като те представляват генерацията, която пряко ще се изправи пред непосредствените последици от изменението на климата и имено те ще са двигателя на промяната в бъдеще. Обръщайки се към Gen Z с посланието си за устойчивост, Levi's целят да обърнат спада на продажбите, предизвикан от Covid пандемията, като същевременно насърчат и по-дългото време на износване на дрехите си, което намалява негативните отпечатъци на потреблението.Кампанията „Купете по-добро, носете по-дълго“ ще присъства основно в дигитални канали и социалните медии – идеалният начин за достигане до целевата аудитория от GenZ.

Освен основния клип с всички герои, кампанията включва и отделни клипове с всяка от шестте звезди, режисирани от Лео Агире. Кампанията ще присъства на всички дигитални и социални платформи на Levi's в световен мащаб, за да сподели посланието, че устойчивото бъдеще е това, което кара компаниите и потребителите по целия свят да преосмислят модата заедно.

„В края на краищата дънките на Levi’s са предназначени да се носят с поколения, не само за сезона. Затова използваме тази кампания, за да насърчим потребителите ни да бъдат по-внимателни при избора си на облекло ", каза Дженифър Сай, президент на марката, която добавя:"Ние видяхме собствения си глас в тези млади лидери. Промяната ще дойде, ако всички работим заедно и за нас е чест да работим с тях, за да намалим нашето колективно въздействие върху планетата.“

Кампанията се вписва в целите на марката, фокусирана върху устойчивостта и стремяща се да „направи нещата по-добри“. Levi’s стартираха редица екологични производствени практики през последните години: марката инвестира в материали с по-малко въздействие върху околната среда като органичен памук и коноп, а също така се стреми да намали консумацията на вода. 76% от всички продукти на Levi Strauss & Co. и 70% от всички дънки и якета на Levi's вече се произвеждат с помощта на технология Water - изградена върху серия от довършителни техники и насоки за рециклиране на вода които са спестили повече от 4 милиарда литра вода и са довели до рециклиране на близо 10 милиарда литра вода, откакто са въведени за първи път. Тези иновации са с отворен код, за да може да бъдат споделяни и насърчават цялата индустрия да възприеме тези производствени практики водещи до песте