Конкурсът EFFIE AWARDS България 2023 е отворен за заявки

В шестандесетото издание на конкурса в България рекламодатели и комуникационни агенции ще се състезават за най-престижната световна награда за маркетингова ефективност

от Redlink
Конкурсът EFFIE AWARDS България 2023 е отворен за заявки

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Наградата EFFIE е глобален символ на успешна маркетингова комуникация. За повече от 50 години спечелването на награда Effie се наложи като световно признато постижение и утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд.

В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и се провежда от 2007 година. Той покрива всички комуникационни канали на българския пазар, за да отличи онези кампании и маркетинговите практики, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии.

Effie България стартира приема на заявки за участие в шестнадесетото издание на конкурса за маркетингова ефективност през 2023 година. За престижните международно признати награди Effie могат да се състезават всякакъв вид маркетингови активности, допринесли за успеха на търговските марки, които са създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2022 – 31.08.2023 г., като това се отнася за всички представени елементи на кампанията.

След добавените нови секторни и специални категории в последните две издания на конкурса, тази година в EFFIE България 2023 няма нововъведения. Най-ефективните маркетингови активности и кампании в България за 2023г. ще се състезават в следните секторни категории:
- "Стоки"
- "Промоции"
- "Корпоративни комуникации"
- „Въвеждане на нов продукт/услуга“
- „Нестопански сектор“.

След промените от миналата година в основната сектрона категория "Услуги" има обособени две нови подкатегории: „Политическа реклама и публични услуги“ и „Медии, култура и развлечения“.

Специалните категории на конкурса също остават непроменени като брой. Те са:
– "Маркетинг при актуални събития"
– "Малък бюджет"
– "Положителна промяна"
– "Устойчив успех"

Заявките, които демонстрират как изборът на подходящ медиен канал и методология за измерване на резултатите са допринесли за подобряване на показателите за ефективност на кампанията, могат да участват в актуализираната категория "Ефективност в медиите" (актуализация на въведената миналата година „Медия, стратегия и иновации в традиционни и дигитални медии“).

Всяка една заявка трябва да е съобразена с особеностите на конкретната категория, в която участва.

Заявка за една кампания може бъде подадена най-много в една категория от раздел „Секторни категории“ и в една категория от раздел „Специални категории“ от регламента на конкурса.

При участие в повече от една категория се подава отделна заявка за всяка категория и се заплаща такса за всяка подадена заявка. Заявките, участващи в категорията „Устойчив успех“, се подават на специална бланка.

Пълните дефиниции на всички категории на Effie Awards България 2023, правилата за участие, и насоки за подаване на успешни заявки може да намерите тук.

Комуникационни агенции и рекламодатели могат да подадат заявките си за участие в конкурса EFFIE България 2023 в три срока, със съответната такса:
– Първият срок за подаване на заявки изтича на 18 септември;
– До 28 септември ще се приемат заявки с по-вискоа такса за участие;
– Крайният срок за приемане на заявки(съответно с най-високи такси за участие) е 10 октомври 2023 г.

Агенции-членове на БАКА могат да се възползват от специални цени при участие. Всички заявки, подадени за участие в категория "Нестопански сектор", получават 50% намаление от таксата за участие в съответния срок. Повече информация за условията и таксите за участие са публикувани на www.effiebulgaria.org

Кандидатурите ще бъдат оценявани през октомври и ноември, а победителите ще бъдат обявени по време на официална гала церемония, която ще се състои в края на ноември 2023 г.

Конкурсът Effie България се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и се провежда с изключителната подкрепа на bTV Media Group и bTV Radio Group – генерални медийни партньори, и Visa – златен спонсор.