Ива Григорова е новият председател на БАПРА

Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) избра и нови членове на Управителния съвет към БАПРА за мандат 2024 – 2026

от Redlink
Ива Григорова е новият председател на БАПРА

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ива Григорова, управляващ директор на MSL Sofia, част от Publicis Groupe България, встъпва в позицията на Председател на БАПРА за периода 2024 – 2026 година. Светлана Савова, управляващ партньор на V+O Bulgaria, е избрана за заместник-председател на асоциацията.

Да вляза в ролята на председател на браншовата организация, която цели да подпомага развитието на PR индустрията у нас, е изключителна чест за мен и голяма отговорност. Вярвам, че идеите и усилията на всички колеги в Управителен съвет, с които ще работя в следващите две години, ще покажат заслуженото внимание и подкрепа на членовете, за да се чувстват те ангажирани, както и ще затвърдят ролята и потенциална на PR професията чрез различни партньорства и инициативи.“ – споделя Ива Григорова, председател на БАПРА за мандат 2024 – 2026.

Ива Григорова има 16 години опит в PR комуникациите, стратегическото консултиране, корпоративен, бранд и дигитален PR, управление на кризи и репутация, маркетингови кампании с кауза. Част е от Publicis Groupe България от 2018 г., когато поема управлението на PR агенция MSL Sofia, с което развива бизнеса и екипа на агенцията. В работа си, Ива прилага иновативни решения за развитие на индустрията. Била е член на журито на различни конкурси като SABRE EMEА AWARDS 2024, Young Changemakers 2023 на Provoke Media, Dubai Lynx 2021, част от Cannes Lions Festivals, и ментор в „Изгряващи звезди“ и „Мениджър за един ден“ на Junior Achievement.

На общото събрание на БАПРА, с единодушна подкрепа в състава на Управителния съвет на БАПРА влязоха уважавани и доказали се в индустрията професионалисти. Това са доц. д-р Александър Христов

, управляващ партньор на Paragraph 42 и бивш председател на БАПРА за мандат 2022 - 2024, Стела Ерера, оперативен директор на комуникационна агенция Interimage, Анелия Сурлекова, изпълнителен директор на агенция Broks vision, Александър Дурчев, основател и изпълнителен директор на All Channels Communication Group и Максим Бехар, основател и изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc.

Общото събрание избра и членове на Етична комисия на БАПРА за същия мандат: Николай Неделчев, бизнес предприемач и бивш председател на борда да директорите на Publicis Groupe България, Любомир Аламанов, управляващ партньор в SiteMedia Consultancy и Камелия Димитрова, управител на агенция PR Play. На първото си заседание комисията трябва да избере свой председател. За резервни членове бяха избрани Галин Бородинов, основател на агенция PR Point и Мария Гергова–Бенгтссон, основател и собственик на United Partners.

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) има за цел да подпомага и утвърждава PR като дейност, работеща за развитието на съвременното общество. Асоциацията създава и поддържа платформа за обмен на добри практики, предлага и опазва високи етични стандарти в професията и координира усилията в развитието на PR в България. БАПРА работи за подобряване партньорството на PR бизнеса у нас с държавната и местната власт, академичните среди, бизнеса, гражданските организации и медиите. Асоциацията има за цел да утвърждава стандарти за качество и етика, като гарантира със средствата на саморегулацията практикуването на прозрачен, почтен и социално отговорен PR бизнес в България. БАПРА представлява своите членове пред български, чуждестранни и международни институции и организации и защитава техните права и интереси.