Холандия насърчава посещенията на музеи с по-кратък работен ден

Инициативата е част от годишна музейна седмица.

от Redlink
Холандия насърчава посещенията на музеи с по-кратък работен ден

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Museumvereniging (Асоциация на музеите на Холандия) предлага на служителите да се освободят от работа за няколко часа и да посетят някой музей. За тази цел Museumvereniging им помага да напишат писмо до работодателя си на специално създаден за целта портал.

След като попълни собствения си имейл адрес, името на работодателя си и кога иска да посети музея, служителят получава съобщение, което може да препрати на своя мениджър. В имейла се обяснява, че посещението в музей понижава нивата на стрес и дава вдъхновение, и моли работодателя си да го уведоми дали може да си вземе няколко часа почивка за разходка и посещение на избран от него музей.

Инициативата е част от годишна музейна седмица, организирана от Museumvereniging (Асоциация на музеите на Холандия) от 4 до 10 април 2022 г. Близо 18 000 души са използвали формуляра за заявка.

В големи части на света демографските тенденции са негативни и това непрекъснато намалява броя на работещите. За да ги привлекат и задържат, организациите трябва да поддържат по-здравословен баланс между професионалния и личния живот и да се борят с бърнаута на работното място. Нуждата е реална: глобално проучване на Deloitte през 2021 г. установява, че „стресът се е върнал до нивата отпреди пандемията, като повече от 41% от милениалите и 46% от поколението Z казват, че се чувстват стресирани през цялото време или през повечето време“.

Междувременно икономически анализ на изследователи от университета в Йорк разкрива, че справянето с психичното здраве на работното място не само подобрява благосъстоянието на работниците, но и крайния резултат за техния работодател. Така че независимо дали става въпрос за кратка почивка като посещение в музей или значителни промени като преминаване към четиридневна работна седмица, организациите само могат да спечелят от приоритизиране на благосъстоянието на своите служители.