Heineken събира футболните фенове на най-странното място

Азия е пълна с твърдоглави футболни фенове, готови да се събудят в три или четири сутринта, само за да гледат пряко телевизионните предавания с мачовете на УЕФА.

от Redlink
Heineken събира футболните фенове на най-странното място

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Азия е пълна с твърдоглави футболни фенове, готови да се събудят в три или четири сутринта, само за да гледат пряко телевизионните предавания с мачовете на УЕФА. Затова Heineken стартира невероятна кампания, посветена на спортните фенове в Корея, които искат да гледат тазгодишната Шампионска лига на УЕФА.

„Всеки, който се събужда в смешни часове, за да гледа своя отбор, който кръщава домашните си любимци на своите футболни икони или носи късметлийския си чифт чорапи по време на мачове, се квалифицира като хардкор“, отбелязва Giwoun Park, маркетинг директор на Heineken Korea.

Баровете в Южна Корея обикновено затварят в малките часове на сутринта и не работят по време на мачовете, но пералните работят непрекъснато – което дава на Heineken идеята да превърнат напълно неочаквано място в спортен бар.

В партньорство с LePub APAC, глобалният бирен гигант стартира Heineken „LaundroMatch“, опит за трансформиране на 24-часовите перални WashEnjoy, разположени в Южна Корея, в денонощни спортни барове, така че футболните фенове да могат да се събират и да гледат мачовете след «комендантския» час. Защото "има място за истинските хардкор фенове, дори когато баровете са затворени."

Няма по-добра компания за партньор от WashEnjoy, която е един от най-големите франчайзи за перални в Южна Корея. „Искахме да осигурим празник за феновете в Азия, които наистина живеят и дишат спорта по положителен, понякога странен начин. И какво може да бъде по-странно от това да останеш буден цяла нощ, за да гледаш Шампионската лига на УЕФА в пералня?“ обяснява Парк.

В допълнение, Heineken привлича като инфлуенсъри за кампанията корейския танцьор Wootae и певеца и актьор Yoon Doo-Jun, за да се присъединят към кампанията за Шампионската лига.

“Може да си мислите, че най-страстните футболни фенове в света са базирани в Европа или Бразилия, но те могат да бъдат намерени във всички краища на света – включително в градове като Сеул, където феновете са достатъчно луди, за да стоят будни цяла нощ, за да аплодират отбора си“, допълва Сирил Луис, изпълнителен творчески директор в LePub APAC.

До юни феновете могат да сканират QR кодове, намиращи се в различни клонове на WashEnjoy, за да получат достъп до безплатни 30-дневни абонаменти за SPOTV, което им позволява да стриймват лигата на УЕФА в близките LaundroMatches.