ФАРА'24 - В НОВА СВЕТЛИНА

ФАРА 2024 ще се проведе от 6 до 8 Юни в Бургас, а заявки за конкурсите се приемат до 18.04.2024г.

от Redlink
ФАРА'24 - В НОВА СВЕТЛИНА

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Най-големият и престижен форум на комуникационната индустрия в България - ФАРА ще отбележи своето двадесет и четвърто издание от 6 до 8 юни 2024 г. Фестивалът ще се проведе в Международен конгресен център - Бургас и ще представи динамична програма с лекционна и конкурсна част в рамките на три дни.

Послание и платформа

През 2023 г. ФАРА представи новото лого и графична идентичност на фестивала, олицетворяваща искрата на най-значимия момент в творческия процес – раждането на нова идея. „ФАРА е с нова идентичност, но и с нови амбиции. Най-утвърденият форум на най-креативната индустрия се променя и развива. ФАРА продължава своята трансформация от фестивал на рекламата към фестивал на креативността. Планираните инициативи и програмата тази година ще предложат съдържание, което ще бъде полезно както за професионалистите в бранша, така и за студентите избрали маркетинговите комуникации за свое професионално поприще.“, споделя Чавдар Кенаров, Председател на БАКА.

Тази година форумът за креативност в комуникациите ще представи традиционната конкурсна програма, както и вдъхновяващо съдържание за професионалистите в бранша и за студентите – бъдещи таланти в индустрията. Комуникационните агенции могат да участват в Медийния и Творческия конкурси на ФАРА 2024 с рекламни форми и комуникационни кампании, създадени между 1 януари 2023 и 18 април 2024 г. В ранния срок - 8 април, агенциите имат възможност да подадат своите заявки на по-ниски такси. Крайният срок за участие е 18 април 2024 г.

Новости и регламент

Творческият конкурс ще даде възможност на комуникационните агенции да подават заявки в разширена категория „Креативно използване на медия“ с подкатегория „Креативно използване на дигитални и социални канали“.
За участие в категория „Бранд идентичност“ ще се допускат заявки, представящи цялостни концепции за изграждане на марка, с елементи създадени след 01.01.2022 г. с активно прилагане към 18.04.2024 г. От БАКА отбелязват, че с промяната в допустимия период за участие фокусът в категорията ще се насочи към развитието и актуалността на рекламните форми, които ще мерят сили в конкурса.

Медийният конкурс кани за участие комуникационните агенции, които създават и реализират медийни стратегии на кампании, закупувайки рекламните форми в медийните канали.
Новостите в конкурса са ориентирани в представянето на категория „Положителна промяна – търговски марки“ в раздел „Медийна кампания“. Съгласно регламента, в категорията ще се оценяват и награждават медийни кампании за търговски марки и компании, които насърчават „по-доброто“ посредством маркетингови комуникации.
Организаторите на конкурса представят още една нова категория - „Използване на инфлуенсър маркетинг“ в раздел „Канали – Творчески подход и иновации в конкретен канал“.

ФАРА - най-големият рекламен фестивал в България и се организира от 2000 г. насам от БАКА и обединява в себе си конкурс на комуникационни идеи и лекционен панел с участието на уважавани международни лектори. Във ФАРА участват професионалисти от комуникационния бранш, представители на творчески професии, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг специалисти, медии. Благодарение на членството на БАКА в Art Directors Club Europe, фестивалът ФАРА е включен в системата от национални фестивали, победителите от които имат шанса да се състезават за отличията на ADCE Best of European Design & Advertising Awards. Всички победители на ФАРА 2024, носители на златна, сребърна или бронзова награда, както и финалистите във ФАРА 2024 ще имат възможността да участват в ADCE Awards 2024. През 2023 ADCE се обедини с The One Club for Creativity, отваряйки нови възможности за глобалния креативен бранш. Едно от първите предимства за ADCE е включването на носителите на наградата ADCE в класациите The One Club Global Creative.