Есенен сезон 2023 – отлично начало

Пролетният сезон тази година показа отлични резултати и добрият старт сега дава надежда това да се повтори

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Есенен сезон 2023 – отлично начало

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В седмицата между 4 и 10 септември стартираха риалити форматите от новия есенен сезон и резултатите им са обнадеждаващи за предстоящи интересни месеци с високи рейтинги. Пролетният сезон тази година показа отлични резултати и добрият старт сега дава надежда това да се повтори.

Във всеки един ден от седмицата е имало поне едно ново заглавие във вечерните часове и повечето се конкурират сериозно за вниманието на зрителите. Рейтинг точките означават процент зрители – в случая всички над 4 години – и ако се събере аудиторията на двете национални телевизии се вижда, че аудиторията на предаванията в прайм тайм е доста сериозна.

В същата седмица започнаха и предаванията, които се борят за интереса на зрителите в късния следобед – „Стани богат“ и „Сделка или не“ – последното след известно прекъсване е върнато в предишния си часови слот и е с нов водещ. Това обаче засега не е достатъчно да обърне аудиторията към „Сделка или не“ и с изключение на един ден – почивния 6-ти септември, във всички останали дни на седмицата „Стани богат“ си остава фаворит.

На графиките по-долу се виждат резултатите от първите епизоди на някои от предаванията. Всички те имат ръст спрямо предишния си сезон. При някои увеличението не е голямо, но общата тенденция е показателна и задава очакване за успешен сезон и за двете големи телевизии.