Екологични бутилки за шампанско

За да се намалят отпадъците, новите бутилки на Champagne Telmont се предлагат в 193 000 нюанса на зелено.

от Redlink
Екологични бутилки за шампанско

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Изработването на цветни бутилки за напитки е сложен процес. Когато стъкларите преминават от един цвят към друг, междинното стъкло на която и да е партида не съвпада съвсем с желания нюанс. Това, което би могло да бъде направено на използваеми бутилки или буркани се изхвърля и дори материалът да бъде рециклиран, твърде много енергия, ресурси и време се губят в процеса.

Това е разточителна практика, за която Champagne Telmont вече не допринася. От тази година базираната в Damery компания ще приема всички нюанси, които се появяват, когато производителят на стъкло Verallia преминава от предишен цвят към стандартния нюанс, използван за Telmont. Резултатът? Годишно ще се продават 193 000 бутилки в единствени по рода си нюанси, вариращи „от зелено до канела“.

Това не е първият опит на Telmont в областта на устойчивостта. Миналата година марката шампанско работи с Verallia за разработването на бутилка шампанско с тегло 800 грама. Това е с 35 по-малко от това, което обикновено се използва и не е лесно, тъй като бутилка шампанско издържа повече налягане от автомобилна гума. Telmont също така вече не продава шампанско в кутии за подаръци (твърде много отпадъци), забранява дистрибуцията на своето шампанско със самолет и прехвърля всичките си лозя към 100% сертифицирани органични насаждения.

Тъй като опаковката представлява повече от една четвърт от емисиите на Champagne Telmont Scope 3 – CO2 и други парникови газове, които не се емитират от самата компания – това е основна част от усилията на марката да намали отпечатъка си върху околната среда. Всъщност решението да приемат и други цветове стъкло е доста очевидно и не е толкова голяма жертва от страна на компанията.