Edelman, IPG, Omnicom и WPP се присъединяват към следващата фаза на инициативата на Publicis Groupe – „Working With Cancer”

Cannes Lions, заедно с големите комуникационни холдингови компании, ще подпомогне мащабен творчески конкурс, като кани всички творци да работят над бриф за 100 млн. долара и да получат възможността да повлияят на милиарди животи

от Redlink
Edelman, IPG, Omnicom и WPP се присъединяват към следващата фаза на инициативата на Publicis Groupe – „Working With Cancer”

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Инициативта на Publicis Groupe „Working with Cancer“ получи своето голямо признание по време на фестивала Cannes Lions 2023, където спечели наградата Lions Health Grand Prix for Good. Това отличие отбелязва ефективното прилагане на творчество за постигането на положително въздействие не само върху бизнеса и брандовете, но и върху света като цяло.

Освен че спечели най-високото отличие, на Cannes Lions „Working with Cancer“ предоставя на цялата индустрия възможността да помогне за заличаване на стигмата около рака на работното място. След лансирането си в Давос и мащабната си медийна кампания по време на Super Bowl, инициативата на Publicis Groupe ,„Working with Cancer“ навлиза в своя трети важен етап за годината.

Като същинска мулти-индустриална коалиция Edelman, IPG, Omnicom, Publicis и WPP обединяват сили и канят творци от цял свят да се присъединят към брифа за тази пионерска инициатива, която засяга работната среда. Участниците ще се изправят пред най-добрите творчески умове от индустрията в надпревара за възможността да участват в глобална мултимедийна кампания в размер на 100 млн. долара, по време на Световния ден за борба с рака през 2024 г.

Брифът за „Working with Cancer“, озаглавен ‘The Big C’, бе представен на на 22 юни в „Lumiere theatre, Palais I“ по време на творческия фестивал Cannes Lions. Участниците ще трябва да създадат кампания, която цели да подобри нагласите на обществото към хората, които живея и работят с рак. Участниците ще могат да подадат своите кандидатури между 10 юли и 15 септември, т.г. Оценяването ще се проведе през октомври, а в края на същия месец ще бъде обявен и победителят.

Печелившата работа ще бъде представена на Световния ден за борба с рака и Super Bowl през февруари 2024 г., подкрепена от дарено медийно пространство на стойност 100 милиона долара и бюджет за продукция от 5 милиона долара, дарени от La Fondation Publicis.

Cannes Lions ще подпомогне процеса за оценяване чрез своите системи от световно ниво и с жури, съставено от опитни творчески и стратегически ръководители от петте холдингови компании, които са част от инициативата. Журито включва – Сюзън Кредъл (глобален председател и главен творчески директор на FCB), Чака Собхани (главен творчески директор на Leo Burnett), Луис Санчес (главен творчески директор на BBDO NA), Джуди Джон (главен творчески директор на Edelman) и Деби Вандевен (главен творчески директор на VMLY&R) .

„LIONS е горд привърженик на „Working with Cancer“ и сме щастливи, че имаме възможността да предоставим нашия световно доказан процес за оценяване на състезанието, което дава на индустрията вълнуващата възможност се обедини и да работи за премахването на стигмата около рака на работното място.” – Саймън Кук, главен изпълнителен директор на LIONS.

„Working with Cancer“ има за цел да премахне изцяло несигурността и стигмата около рака на работното място. Програмата, първоначално лансирана от Publicis Groupe, се превърна в съюз между големи международни компании – над 600 бизнеса, подкрепящи инициативата и засягащи над 200 милиона служители, обединени от желанието да създадат отворена, подкрепяща и ориентирана към бъдещето култура за хората, страдащи от рак. Програмата продължава да бъде в партньорство с водещи имена в изследването на рак, както и с лидери на мнение като Dani Trops, The Stroups, CancerChic и Laurie MacCatskill.

„От самото стартиране на инициативата „Working with Cancer“ в началото на тази година получаваме силни и вълнуващи реакции от страна на колеги и клиенти. Програмата се превърна в същинска мулти-индустриална коалиция и към момента, заедно с Edelman, IPG, Omnicom и WPP, приканваме индустрията да се изправи пред едно от най-полезните и значими творчески предизвикателства, които някога ще срещне. Повишавайки осведомеността около „Working with Cancer“ и насърчавайки повече компании да се включат, ние вярваме, че ще променим представата за рака на работното място и ще подобрим методите за справяне с болестта в световен мащаб.” – Карла Серано, глобален и главен стратегически директор на Publicis Groupe.

„Рекламната индустрия е много конкурентна. Всички обичаме да печелим. Тази инициатива призовава всички нас, заедно, да победим стигмата около рака на работното място. Това ще бъде една колективна победа.” – Сюзън Кредъл, глобален председател и главен творчески директор, FCB.