“Дневник” с нов бизнес модел

Изданието става първата новинарска онлайн медия в България, която предлага абонамент

от Redlink
“Дневник” с нов бизнес модел

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

“Дневник” е водещата новинарска медия в България със средно 1.5 млн. читатели месечно. Мисията на “Дневник” е да информира и да обяснява събитията - достоверно, бързо и задълбочено. Историята на “Дневник” започва през февруари 2001 г., когато излиза първият брой на бизнес всекидневника. През ноември 2011 г. медията продължава само онлайн, като разширява фокуса си върху новини от всички сфери.

От 1-ви септември 2024г. част от съдържанието на водещата новинарска медия в България “Дневник” ще бъде достъпно с абонамент. Това е промяна в бизнес модела на изданието, който отново ще включва приходи от читатели. Тази седмица започва и кампания “Дневник” - за по-ясна картина”, която ще представи възможностите за абонамент и специалните промоционални условия и цени.

“Дневник” ще бъде първата новинарска онлайн медия в България, която ще предложи абонамент - тенденция от последните години не само на глобалния медиен пазар, но и в Източна Европа.

“Бизнес моделът на "Дневник" досега разчиташе само на рекламни приходи, които да издържат нюзрума и развитието на дигиталните продукти. С въвеждането на дигиталните абонаменти се обръщаме към читателите си. Вярваме, че информацията на "Дневник" им дава стойност, и разчитаме да подкрепят създаването й”, коментира Галя Прокопиева, изпълнителен директор на “Икономедиа” (издател на “Дневник” и “Капитал” - бизнес медията, която също предлага дигитален абонамент). Тя посочва като “най-голяма полза от промяната това, че медията може да се фокусира изцяло върху интереса на читателите, който ще бъде измерван от желанието им да се абонират и от ангажираността им с темите, които журналистите предлагат”.

Абонаментът за “Дневник” ще дава достъп до всичко - новините с обяснение и анализ, позиции и прогнози, интервюта, репортажи, коментари, два специални бюлетина, ключ за 23-годишния архив. Абонатите ще четат сайта с лимитирана реклама, ще имат аудиовариант на статии и ще могат да подаряват достъп до статии - да ги “отключват” за читатели без абонамент.

“За нас най-добрата оценка от читателите е, че “Дневник” им дава сигурност - такива отговори получихме от тях в последното проучване на аудиторията ни. Те са спокойни, че информацията е достоверна, но научават и какво е станалопреди новините и какво следва. Помагаме им и да имат ориентир, и да сиизградят позиция. Читателите, които се абонират за “Дневник”, ще подкрепят качествената журналистика и развитието й, ще подкрепят и мисията ни всички да имат достъп до проверени новини”, каза Велислава Попова, главен редактор на “Дневник”. Тя обясни, че продуктът “Бързи новини” ще остане със свободен достъп, а за абонатите се разработват и допълнителни услуги.

В промоционалния период всички читатели ще могат да се абонират на цени от 6.60 лева/месечно при годишно предплащане, като имат избор между три оферти - за “Супер Дневник” месечен или годишен и за “Супер Дневник + Клуб” годишен. Специални цени има и за абонатите на “Капитал”. А условията, при които читател се абонира до 31 юли, могат да останат валидни за него завинаги.