Decathlon изкупува палатките си обратно

Decathlon се справя с отпадъците от музикалните фестивали, като предлага пълно възстановяване на средствата за върнати палатки.

от Redlink
Decathlon изкупува палатките си обратно

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В Обединеното кралство около 250 000 палатки се оставят на територията на музикалните фестивали всяко лято, като повечето ит тях завършват на сметищата. Обръщайки внимание на това колосално количество отпадъци, търговецът на спортни стоки Decathlon стартира за поредна година No Tent Left Behind - кампания, стимулираща клиентите да купят една от неговите палатки и да я върнат срещу пълно възстановяване на сумата.

View this post on Instagram

A post shared by DecathlonUK (@decathlonuk)

Посетителите на фестивали, които закупят палатка от гамата MH100 на търговеца и я върнат преди 13 септември 2024 г., ще получат парите си обратно под формата на дигитална карта за подарък. Те могат да използват палатката толкова често, колкото пожелаят, стига да не я повредят. Обратното изкупуване разширява схемата, инициирана от Decathlon през 2023 г., която се прилага само за палатки от 29,99 GBP.

Докато по-щадящите околната среда решения често идват с по-високи цени, инициативата на Decathlon има за цел да направи една устойчива опция не просто достъпна, но повече или по-малко безплатна. Марката също така решава проблем, за чието възникване сама има вина – с цени от едва 29,99 GBP, потребителите са склонни да гледат на евтините палатки като на артикули за еднократна употреба. Що се отнася до върнатите палатки, те ще бъдат обновени и препродадени чрез програмата Second Life на Decathlon.