Богатите клиенти са достъпни – по пощата

Два примера за ефективна комуникация към потребители от високия сегмент с послания, изпратени по пощата.

от Redlink
Богатите клиенти са достъпни – по пощата

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В скорошно проучване на WARC и Marketreach респондентите споделят, че получените по пощата писма имат тяхното пълно внимание – това се отнася до две трети от отговорилите, което е повече от резултатите на всички други медии, включени в проучването.

В подкрепа на ефективността на добрата стара поща като ефективен медиен канал, WARC разказва за две успешни кампании, подкрепени с резултати.

Land Rover и скептиците

Опитите на Land Rover да пусне нов модел, който да замени легендарния LR4 Discovery и да привлече същото внимание и позитивни емоции, изглеждат напразни. Клиентите или избират да останат със стария модел или просто отиват при конкуренцията.

Новият Defender трябва да обърне тази тенденция. Ясно е, че обикновената реклама не може да се справи със скептицизма на клиентите и затова е необходимо да им се покаже нагледно, че новият модел може да издържи на всякакъв тест.

Решението идва по пощата. За да покаже, че Defender има качествата да устои на всякакви условия и да стигне навсякъде, компанията Land Rover разработва поредица от различни тест драйв преживявания. Следващата стъпка е потенциалните клиенти да бъдат поканени да се включат по също толкова незабравим начин.

Land Rover избират писма по пощата като канал за достигане до хората и за демонстрация, че новият модел е изключително устойчив на неравен терен и влажно и мокро време. Получателите на писмото са предизвикани „само да добавят вода“. За писмото е използвано специално хигроскопично мастило, което реагира на вода и поканата се изписва върху хартията при намокряне. Включеният QR код позволява директно записване за тест драйв.

Иновативният подход на марката води до 22% реакции, на цена от 1.88 паунда на контакт. 1 096 човека се записват за тест драйв, а 147 от тях си купуват Defender, което е доста над първоначалната цел да се продадат 85 коли.

Queen Anne и пътуването на живота

Луксозният лайнер Queen Anne е ново попълнение във флотилията на Cunard и през май месец 2024 ще направи първия си рейс. Лайнерът е изграден по последните стандарти на лукс, мащаб и обслужване.

Категорията на круизите е пълна с конкурентни предложения и е все по-трудно да се провокира интерес и вълнение сред лоялните потребители.

Cunard изхождат от презумпцията, че няма по-тактилна медия от хартиеното писмо. Затова е важно още първият допир на бъдещите клиенти да подсказва за нивото на лукс на борда на лайнера. В снежно бял плик са изпратени покани, които са поставени в черни кутии със златно лого. В кутията има четири разгъващи се картички, показващи уникалните качества на Queen Anne, а също и 16-странична брошура с още информация, включително как да се запази каюта.

В периода на пристигане на поканите до клиентите Cunard отбелязват най-заетите си дни от десетилетие, като каютите за първото плаване са разпродадени за един ден.