БАКА ПРЕДСТАВИ СЪСТАВА НА ТВОРЧЕСКОТО ЖУРИ НА ФАРА 2024

Организаторите на фестивала обявиха последна възможност за подаване на заявки до 25 април

от Redlink
БАКА ПРЕДСТАВИ СЪСТАВА НА ТВОРЧЕСКОТО ЖУРИ НА ФАРА 2024

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Най-големият рекламен фестивал в България - ФАРА се организираот БАКА от 2000 г. насам и цели да демонстрира постиженията на комуникационната индустрия в България и да отличи най-добрите рекламни форми и комуникационни кампании. ФАРА обединява в себе си творчески и медиен конкурси и лекционен панел с участието на уважавани международни лектори. Във Фестивала участват професионалисти от комуникационния бранш, представители на творчески професии, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг специалисти и медии.

До 25 април комуникационните агенции, които не са успели да заявяват своето участие в конкурсната програма на ФАРА 2024, могат да направят това в последния, допълнителен срок за приемане на заявки за тазгодишното издание на Фестивала.

Доказани професионалисти от комуникационни агенции и независими експерти с впечатляваща професионална биография, практикуващи в България и в чужбина, се включват в състава на журитата на двата конкурса – Медиен и Творчески – в рамките на двадесет и четвъртото издание на ФАРА. Професионалистите, които ще оценяват заявките в Медийния Конкурс на ФАРА 2024 може да видите тук.

Съревнованието за призовете в 38-те категории и подкатегории на Творческия конкурс ще бъде журирано от утвърдени представители на рекламния бизнес и независими експерти с богат опит в различни сфери на комуникационната и творческата индустрии.

Най-успешните и креативни рекламни форми и комуникационни кампании за 2023 и началото на 2024 година ще бъдат отличени от жури в състав:


Антоанета Мечанова – Основател, La Maison Hush Hush (Независим експерт)
Боби Петров – Creative & Strategy Director, All Channels Group
Васил Петраков - Executive Creative Director, guts&brainsDDB
Владимир Димитров - Творчески директор, Saatchi & Saatchi Sofia
Вяра Бояджиева – Илюстратор (Независим експерт)
Георги Тошев – Журналист и продуцент (Независим експерт)
Гергана Минчева - Creative Lead, Next-DC
Желез Атанасов - Strategic Planning Director, Noble Graphics
Константин Трендафилов - Partner / Creative Director, Human
проф. д-р Николай Младенов - Зам.-ректор – академичен състав, издателска и рекламно-информационната дейност на Националната художествена академия (Независим експерт)
Олга Стойчева - Творчески директор, The Smarts
Самуил Петканов – Публицист и сатирик (Независим експерт)
Христо Пенев – Дизайнер и продуцент на изображения и анимации за реклама (Независим експерт)
Модератор на журирането ще бъде Ирина Тончева, експерт с дългогодишен професионален опит в сферата на комуникациите, радио и телевизионния бранш.

Организаторите приемат заявки за акредитации за Фестивала, който ще се проведе от 6 до 8 юни в пространствата на Международен конгресен център – Бургас. Допълнителна подробна информация относно достъп до Фестивала и церемонията може да бъде открита тук.

ФАРА 2024 ще се случи под творческата концепция „В нова светлина“, чиято визуална идентичност е вдъхновена от идеята за проектиране на новото върху вече установеното, споделя Виктор Манчев, творчески директор на All Channels и арт директор на визуалната част от концепцията.

ФАРА 2024 събира отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броадкастинг Груп и Нетинфо.