ADCE се слива с The One Club, отваряйки нови възможности и за българския креативен бранш

Победителите от ADCE ще бъдат интегрирани в световните креативни класации на The One Club

от Redlink
CE се слива с The One Club

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Art Directors Club of Europe (ADCE) постигна споразумение за сливане с The One Club for Creativity, с което става част от структурата му, за да може да промотира европейската креативност и отвъд рамките на континента.

Сливането дава възможност и на The One Club да направи програмите си достъпни и на Стария континент, благодарение на мрежата на ADCE, която обединява клубове и асоциации от 20 страни, с над 6000 водещи имена в сферата на графичния дизайн и визуалните комуникации.

ADCE и The One Club са нестопански организации с общи интереси и тази интеграция ще допринесе за увеличаване на тяхното въздействие и по-добро постигане на техните цели.

The One Club for Creativity, организатор на The One Show, ADC Annual Awards, ONE Asia Creative Awards, конкурса на Type Directors Club, Young Guns, Young Ones, Creative Week и много други, е една от водещите организации в света, чиято мисия е да подкрепят глобалния креативен бранш. Приходите от тези конкурси се връщат обратно в индустрията за финансиране на програми в четири направления: образование, приобщаване и разнообразие, равенство между половете и креативно развитие.

ADCE е „клубът на клубовете“, единственият в Европа, който обединява 22 локални професионални клуба от 20 страни в една единствена организация. ADCE работи, за да отпразнува и популяризира креативността като подход с множество решения и повишава качеството на европейската творческа комуникация, като насърчава потенциала на своята общност на всички кариерни нива. ADCE постига това чрез ежегодните ADCE Awards и Festival, както и образователните програми, насочени към млади таланти и творци на по-високи.

Победителите от ADCE ще бъдат интегрирани в световните креативни класации на The One Club

Една от първите ползи за ADCE ще бъде включването на победителите от ADCE Awards в глобалните креативни класации на The One Club, превръщайки ги в най-важното в световен план класиране за агенциите, търговските марки, тяхната работа и признание за творческите професионалисти.

Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) е член на ADC*E и официален представител на организацията за България. След присъединяването на БАКА към семейството на Art Directors Club of Europe в началото на 2022 година, фестивалът ФАРА беше добавен към конкурсите, победителите и финалистите от които имат право да участват в ADCE Awards. С това българските агенции получиха привилегията да се състезават на най-високата сцена за дизайн и реклама в Европа наравно със своите колеги от всички краища на континента, а новото партньорство на ADCE с The One Club for Creativity отваря пътя им и към световната творческа сцена.

Глобалната креативна класация вече ще комбинира точки от The One Show, глобалните годишни награди на ADC, наградите ADCE, ONE Asia Creative Awards, наградите на The One Club в САЩ и състезанията на Type Directors Club TDC.

Точките, спечелени от победителите в ADCE Awards, ще им осигурят видимост и престиж по целия свят, а също така сега ще се добавят към общия брой точки в класирането за комуникационни вериги и холдингови компании.

„Като страстно вярващ в силата на общността и разнообразието – което е пропито в ДНК-то на Европа – съм повече от развълнуван за по-голямата сцена, която се дава на европейската креативност чрез това ново и невероятно партньорство с The One Club“ каза Александер Шил, Президент на ADCE и Global CCO на Serviceplan Group. „Никога не е било по-важно да обединим нашите креативни сили, за да стимулираме промяната и да отпразнуваме нашите различия.“

И двете организации с нестопанска цел ще поддържат екипи и ще обединяват ресурси, за да насърчават творчеството в една нова обединена креативна общност от 9100 индивидуални и корпоративни членове от 74 страни.