94-ма професионалисти от 45 страни ще оценяват заявките на White Square Festival of Creativity 2024

В състава на 6-те журита има 2-ма българи, а крайният срок за подаване на заявки за участие с 10% отстъпка с код REDLINK, е 03.05.2024г.

от Redlink
94-ма професионалисти от 45 страни ще оценяват заявките на White Square Festival of Creativity 2024

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Международния фестивал на креативността White Square, признат в професионалните среди по целия свят, обяви пълния състав на журитата на конкурса за 2024г. Тази година заявките във фестивала White Square ще бъдат оценявани от шест международни журита, съставени от най-ярките личности от индустрията от повече от 45 държави. Членовете на журиатат на White Square 2024 са доказани професионалисти, които оформят съвременния модел на маркетингови комуникации и са носители на множество награди за креативност и ефективност, както и с опит каточленове на журито на водещи международни фестивали. Съставите на журитата, формирани в съответствие с личните компетенции на всеки член, ще оценяват заявките в 6-те основни конкурса на фестивала, които покриват целия спектър от маркетинг, комуникации, брандинг и творчески индустрии: Creative, Branding, Marketing Services, Marketing Effectiveness, Media, Digital, Craft, Mass Media, с общо 243 категории.

21-та членове на състава на CREATIVE JURY, които ще оцеяват кандидатурите в CREATIVE CONTEST на фестивала и 16-те от състава нa CRAFT JURY, сред които е и Иван Тотев- съсосновател и творчески директор на &play studio бяха обявени в края на март.

Ето кои са професионалистите от цял свят, които влизат в състава на MARKETING & DIGITAL JURY, които ще оценяват заявките в категориите Marketing Effectiveness, Brand Experience & Activation, PR, Direct, Campaigns: Sectors, Innovations, Digital, Mobile, Social & Influencer, Creative Data, и в новата категория Creativity Driven Transformation на секцията MARKETING EFFECTIVENESS, MARKETING SERVICES, DIGITAL.

Членовете на BRANDING JURY ще оценяват кандидатурите в 22-те подкатегории от категориите Communication Design, Packaging Design, Digital & Interactive Design, Product Design and Brand Environment Designwill от BRANDING секцията на White Square 2024.

11 експерта от цял свят, които са в състава на MEDIA JURY на фестивала ще оценяват проектите в 22-те подкатегории на категориите Channels, Excellence in Media и Media Campaign от MEDIA CONTEST.

MASS MEDIA JURY съставено от основатели и главни редактори на специализирани медии в сферата на маркетинга и рекламата от различни страни, ще оценява творбите в 35-те подкатегори в секциите Communication, Digital & Mobile, Reach, Integrated Campaigns, Change for Good. Brands, Change for Good. Non-profit, Charity и Government на MASS MEDIA конкурса на фестивала. Сред 13-те члена на MASS MEDIA JURY е и Красимир Папазов - редакционен директор на redlink.bg.

Високото ниво на журиране, професионалната компетентност и безпристрастността при оценяването на заявките са едни от най-силните страни на фестивала White Square. Основните критерии за оценка на кандидатстванията са творческата идея и нейната реализация. В някои номинации за ефективност един от ключовите показатели е ефективността на креативните решения. Оценяването на заявките се провежда онлайн на два етапа: на първия етап членовете на журито оценяват независимо записите, като формират дълъг списък, а на втория етап има онлайн сесия на журито с обсъждане на записите, присъждане на кратки списъци и награди на фестивала.

Поканата за подаване на заявки за участие в White Square 2024 е отворена до 3 май 2024, а с код REDLINK може да се възползвате от 10% отстъпка от таксите за участие. Всички подробности относно конкурсиите,категориите, критериите за оценка на и техническите изисквания към заявките може да намерите тук.

Насърчавайки креативността, White Square International Festival of Creativity високо цени свежите идеи и хората в рекламната и креативните индустрии, като споделя принципите на социално отговорния маркетинг, миролюбието и защитава универсалните човешки ценности. Наградите на фестивала White Square са престижни за агенции по целия свят. Участниците получават професионална оценка от международното жури и вдъхновение за развитие в креативната индустрия, а победителите се публикуват в множество браншови медии в различни страни, което популяризира агенциите и най-добрите идеи в международната креативна общност.