Новата бранд кампания на LinkedIn

С „Пространство за теб“ LinkedIn демонстрира как подкрепящата общност в платформата може да помогне на хората в развитието на кариерата им

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Пандемията накара много хора да се замислят по-задълбочено какво всъщност искат от кариерата си и професионалния си живот, а проучване на LinkedIn установява, че 61% от хората в световен мащаб обмислят да сменят работата си през 2022 г., като цели 67% от наетите в Обединеното кралство обмислят смяна на работното си място.

LinkedIn - най-голямата професионална мрежа в света, стартира новата си бранд кампания „Пространство за теб“ (Space For You), създадена от агенцията на бранда VCCP London. Кампанията подчертава как членовете на LinkedIn все повече задават въпроси, търсят насоки и искат да се свържат с други членове, за да открият какво работи за тях и кариерата им днес, в тези бързо променящи се и несигурни времена.

Кампанията, предназначена за Обединеното кралство и Индия, стартира с 60-секунден видео клип, заснет от известния режисьор и фотограф Фърн Бересфорд, номиниран за нагарадата за млади режисьори на Cannes Lions и продуцентската компания Ratling Stick .

Тъй като работата от вкъщи вече е нещо обичайно, днес в „бюра“ могат да се превърнат кухненски маси, маси във вътрешни дворове и дори дъските за гладене. Видеото започва с млада жена, работеща на кухненска маса, която обмисля възможностите си за кариера и скоро към нея се присъединява цяла общност от колеги професионалисти, които също се ориентират за бъдещето си. Докато все повече хора придърпват столове и дори допълнителни маси, за да се присъединят към нея, клипът „Space for You“ показва как цяла общност може да се роди от една маса и една идея, и подчертава как LinkedIn оценява всички кариерни избори: от този на работещ родител до дистанционно работещи и тези, посветили се и на странични занимания. Видеото завършва с посланието: „Където и да е кариерата ви в момента, винаги има място за вас.“

Матю Лойд, заместник изпълнителен творчески директор на VCCP коментира: „Хората задават големи въпроси за живота и работата. Необходимостта от подкрепяща общност с единомишленици, която да ви помогне да се ориентирате по пътя, сега е по-голяма от всякога. Искахме да покажем обхвата на разговорите и подкрепата, които можете да намерите в LinkedIn, без значение кой сте или какви са въпросите ви за кариера. С LinkedIn представен като универсално общо пространство – маса – ние показваме платформата като място за честни разговори, човешки връзки, речи, изявления, споразумения, разногласия или понякога просто място за сядане и слушане."

Кампанията включва телевизия, VoD и социални мрежи, включително YouTube, Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn.