Marriott International навлиза в метавселената

Марката става една от първите в индустрията, която използва NFT в лоялната програма Marriott Bonvoy

от Redlink
Marriott International навлиза в метавселената

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Marriott Bonvoy – отличената с награди програма за пътуване на Marriott International, включваща 30 изключителни хотелски марки – се обедини с дигиталните артисти TXREK, JVY и Erick Nicolay, за да създаде три незаменими токена (NFT). Всеки един от неззаменимите токени, създаден за Marriott Bonvoy от артистите, е интерпретация на пътуването спрямо собствените уникални преживявания на художниците, илюстриращо как то оказва безпогрешно въздействие върху човешкия дух.

NFT са единствени по рода си цифрови колекционерски предмети, които могат да се търгуват в блокчейн, често наричан „ключ“ към метавселената. Произведенията на дигиталните художници са вдъхновени от кампанията „Сила на пътуването“, която беше първата в индустрията използвала TikTok, технологията на Pinterest и тенденциите в реално време при разполагането на външна реклама.

„Ние непрекъснато търсим възможности да се противопоставим на това, което е конвенционално и с навлизането ни в дигиталното пространството допълнително разпалваме трансформативната сила на пътуването и във виртуалния свят, като същевременно подкрепяме тази нарастваща общност от невероятно талантливи художници“, коментира Браян Повинели, старши вицепрезидент "Бранд, лоялност и портфолио маркетинг" в Marriott International в изявление за медиите.

Трима щастливци спечелиха произведенията по време на Art Basel Miami Beach 2021 – изложение за съвременно и модерно изкуство, заедно с 200 000 наградни точки за програмата за лоялност на веригата. За разлика от други емисии на NFT, които обикновено включват някакъв вид благотворителен търг, разкриването на Marriott Bonvoy беше третирано като представяне на произведение на изкуството-разкрито с часовник, отброяващ времето до разкриването на NFT кода. Активацията цели да предизвика вълнение за програмата за лоялност на марката сред ентусиастите на изкуството и да позиционира Marriott като марка, ранно навлизаща в метавселената, за която се очаква NFT да бъдат ключов градивен елемент.

Този ход отразява продължаващата експанзия на марките в метавселената, свързваща виртуалния и реалния свят в споделено пространство, което все още не е напълно развита.

NFT доминираха в маркетинговото пространство през втората половина на 2021 г. Първоначалната привлекателност на дигиталните токени изглежда очевидна, тъй като те са прост и рентабилен начин за създаване на ограничено издание, колекционерски шум около марки, особено сред потребителите, които са дигитално просветени. Марки като Asics, Coca Cola, McDonalds, State Farm и General Mills вече използваха NFT в свои активации. Някои специалисти виждат бъдеще за токените, свързани с интелектуална собственост основно в търгове, които подкрепят каузи свързани с марката, от които потребителите се интересуват като неотдавнашната продажба на NFT на Bacardi, свързана с нейния ром Reserva Ocho Sherry Cask Finish, в който приходите бяха използвани за подкрепа на заведения, собственост на чернокожи в получаването на лицензи за алкохол.

Въпреки ентусиазма на марките за NFT, остава неясно каква стойност ще имат те с течение на времето. Също така има объркване на потребителите относно това какво представляват или как да ги използват. Идните месеци вероятно ще изяснят дали тенденцията е устойчива или ще се окаже временна мода.