Malibu призовава за вечно лято с нова бранд кампания

Кампанията за обновяване на марката съдържа калейдоскоп от цветове, лятно настроение през цялата година и кон от кокосови орехи

от Redlink
кампания за освежване на марката, добре дошли в Maiibu

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Malibu – марката кокосов ликьор, приготвен с ром на Pernod Ricard, стартира с глобалната кампания за освежаване на марката с името „Добре дошли в Малибу“.

Когато се сетите за Malibu, вероятно веднага се сещате за лято, плаж и ваканция. Но защо това лятно мислене трябва да бъде ограничено само до три кратки месеца? Защо изобщо може да се чувстваме така, сякаш не можем да правим нещата, които харесваме? Новата глобална кампания „Добре дошли в Malibu“, създадена от агенцията Wieden+Kennedy London, насърчава потребителите да живеят с лятното мислене през цялата година и да правят „това, което е вкусно“.

Кампанията стартира на всички ключови пазари на марката, включително САЩ и Европа, водена от преливащ от цветове филм, режисиран от Дейв Майърс, известен с работата си по музикални видеоклипове на Pink, Missy Eliott, Kendirck Lamar и други.

Клипът отвежда зрителите в света на Малибу, като проследява пътуването на млада жена, караща мотоциклет, който магически се превръща в приказния кокосов кон „Коко“. По пътя си през цветния град тя се среща с поредица от различни оптимистични герои на фона на песента „Call Me Maybe“ на Карли Рей Джепсън на заден план.

Видеото, продуцирано от RadicalMedia, ще бъде подкрепено от интегрирана кампания с външна реклама и реклама на местата на продажба, както и с дигитални канали и онлайн канали. За социалните медии е създадена широка гама от активи, включително AV, GIF файлове, стикери и съдържание „зад кулисите“.

Тад Гриноу, главен творчески директор на The Absolut Company казва: „Знаехме, че Malibu се нуждае от творческа и стратегическа промяна и знаех, че няма по-добра агенция от W+K за това. Възхитени сме от кампанията и обновената енергия и вълнение, които тя ще даде на нашата марка."

Кейти Еделстен и Рейчъл Кланси от творческия екип на W+K добавят: „Като перфектна поп песен или като най-удобния ви велурен анцуг, Malibu е безсрамно мейнстрийм и невероятно неусложнен. Нашата задача беше да преместим Malibu отвъд границите на шезлонгите и чашите от кокосов орех, така че създадохме цял магически музикален свят (в който все още има важна роля за кокосовите орехи, не се притеснявайте).“

Malibu се присъединява към нарастващ списък от марки, подложени на обновяване на марката през 2022 г. Кампанията "Добре дошли в Malibu" има за цел да насърчи целогодишното потребление на традиционно сезонната напитка и да надгради растежа, който Malibu наблюдава през последните години. Кампанията включва широка гама от моменти на консумация и нови начини, по които хората може да се насладят на Malibu, от освежаващи коктейли до нови вкусове и готови за сервиране напитки.