Кучета-маратонци

Оригинална кампания на ČSOB Bank в Словакия, която свързва грижата за бездомни животни и подготовката за ČSOB Bank Маратон Братислава

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

ČSOB Bank е една от водещите финансови институции в Словакия, част от KBC Group, компанията майка на ОББ и ДЗИ в България. ČSOB Bank е дългогодишен партньор на ежегодния Братиславски маратон, организиран от словашката компания BeCool в партньорство с банката. Събитието включва различни състезателни трасета из Стария и Новия град в Братислава: маратон, полу-маратон, щафетно състезание, бягане за удоволствие, състезание за деца и малчугани и традиционно е съпровождано от богата културна програма. Тази година 15-то издание на маратона трябваше да се проведе през първата седмица на Април, но заради пандемията бе първоначално отменено от Националния Кризисен Щаб на Словакия, а в последствие насрочено за първата седмица на септември 2020.

В новата COVID реалност, публиката на трасетата ще бъде ограничена до 1000 човека в отделните сектори, разместени са и стартовете на отделните състезания, така че да се осигури необходимата социална дистанция. Отменени са част от съпътстващите партита и други събития, за да се подсигурят всички условия за безопасното провеждане на маратона.

Като основен партньор на Братиславаския маратон, ČSOB Bank стартира интегрирана рекламна кампания, с която да окуражи участниците в маратона за тяхната подготовка за събитието на годината. Кампанията е разработена от MUW/Saatchi&Saatchi Братислава и е базирана на идеята, че за добрата подготовка всеки маратонец има нужда от спаринг партньор, който да задава темпото на тренировките.
ČSOB Bank, в партньорство с най-големия кучешки приют в Словакия „Свобода на животните“, предлагат на състезателите в маратона идеалния партньор за тяхната тренировка – кучетата-маратонци. Най-добрият приятел на човека е и най-добрият треньор за маратонеца.

В едноминутния онлайн клип на инициативата на сайта на ČSOB Bank Маратон, на сайта на банката и със свои индивидуални Facebook профили са представени няколко от спаринг-маратонците и техните индивидуални характеристики: ентусиазъм, издържливост, постоянство. Участниците в маратона са приканени да изберат някой от хилядите други кучета маратонци от 24-те центъра на „Свобода на животните“ в Словакия, където да им бъдат предложени най-добрите възможни кандидати за партньори в подготовката. Друго предимство е, че ако тренировката им допадне, избраното куче-маратонец веднага може да бъде осиновено. С този тип тренировка бегачите помагат не само на себе си и на кучето за добрата си форма, а и на самите приюти. За всяка споделена в социалните мрежи снимка от тренировка с куче-маратонец с #maratonskepsy, ČSOB Bank отделя 5 евро за „Свобода на животните“.

Идеята за кампанията и видеоклипът са създадени през февруари, но заради отложеното провеждане на маратона, кампанията стартира през юли. През това време кучетата маратонци Джакпот, Лесиел и Бади - герои в кампанията, вече са намерили своите нови семейства. Но хиляди други кучета все още чакат своите партньори за тренировка и спаринг в живота.