Кое е първо - яйцето или кокошката?

U Shops предлагат едно епично пътуване назад в историята, в опит да открият отговора на вечния въпрос

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

U Shops (Systeme U)е френска верига за хранителни стоки, която не следва стандартния формат за продажба на дребно. U Shops предлагат локални продукти, които се произвеждат отговорно. Те са търговски кооператив, силно ангажиран с подобряването на своите продукти и условията, при които те растат и се отглеждат. U Shops работят по този начин от близо петнадесет години, но вече и други търговци на дребно претендират за „тяхната територия“. TBWA \ Париж получава задачата да подчертае уникалността на U Shops и да ги разграничи от конкурентите.

Когато стане дума за кокошки или яйца, няма как да не се сетим за вековната дилема, вълнуваща умовете на човечеството: кое е първото – яйцето или кокошката. Използвайки тази неизбежна асоциация, U Shops се развихрят, в търсене на отговора на вечния въпрос в новата си рекламна кампания, озаглавена „Кокошката“ (или „La Poule“ на френски).

В основата на кампанията е клипът “Пилето” (La Poule), предназначен за телевизия и интернет. Изпълнен със забавни моменти и блестящо пресъздадени исторически епохи, клипът, режисиран от Hungry Beards, предлага едно епично пътуване назад във времето, достигайки до зората на историята, в опит да открие отговора на вечния въпрос. И всичко това е само за да обяви ангажимента на компанията да предлага само яйца от свободно отглеждани кокошки. Разочароващо обаче, клипът не разкрива кое всъщност е първо – оставяйки човечеството да размишлява върху чудесата на еволюцията и занапред. Но определено успява да разграничи U Shops и да подчертае тяхната уникалност.