Рекламата на Capri Sun, която децата няма да гледат

Goodby, Silverstein & Partners умишлено отблъсква децата с псевдо-романтична любовна история в новата рекламна кампания на популярните детски сокове

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Capri Sun - емблематичната марка сокове на Kraft Heinz, която децата и семействата обичат от поколения, наскоро намали общите и добавени захари в цялото си портфолио от напитки със средно 40%, като същевременно запази страхотния вкус, който децата обичат. Това разбира се е важно за родителите, но децата са основните потребители на Capri Sun. Децата нито имат нужда, нито искат да знаят, че техния любим сок е с намалено съдържание на захар. Така че, поучавайки заданието да популяризират намаленото съдържание на захари в Cari Sun, творческата агенция Goodby, Silverstein & Partners си задава въпроса „а трябва ли децата изобщо да разберат?“.

Вдъхновени от идеята, че родителите са тези, които ще харесат новия по-здравословен вариант, докато децата се интересуват само от вкуса, който познават и обичат, Goodby, Silverstein & Partners и Capri Sun решават да „скрият“ новината от децата. Кампанията нарочно „отблъсква“ децата от посланието и се насочва към техните родители с горещ рекламен филм „маскиран“ като тематична промоция на романтичен роман.Видеото е с участието на „Juicio“ (в ролята Ерик Лутц) - псевдо герой, жив класик от кориците на любовни романи с разпусната коса, отворена риза, абсурдно тесни панталони и всичко необходимо, за да могат децата да се отвърнат от екрана точно навреме, за да достигне посланието за по-ниското съдържание на захар на Capri Sun до родителя-купувач. Режисьорското дуо The Giraffe Sisters и продуцентската компания Residence (собствена компания на GS&P, която дава възможности на слабо представени гласове) инжектират клипа с всички възможни дразнещи романтични промо клишета и естествено не липсва и саксофонна серенада като музикален съпровод. Пародийната реклама е най-доброто за „отблъскването“ на децата и привличането на вниманието на техните родители.

Кампанията оживява чрез онлайн видеоклипове (като освен основната версия видеото има и 15“ версия), социални медии и чрез популярни акаунти в BookTok. Самият Juicio е част и от триминутна мини-аудио книга, прочетена от разказвача Сиси Джоунс, която е изпълнена със страст, напрежение и почти наполовина по-малко захар. Аудиокнигата гарантира на слушателите, че ще бъдат изпълнени с напрежение, чудейки се „Ще разберат ли децата ми някога?“

Редица страни по света се опитват да се борят със затлъстяването при децата, като забраняват рекламирането на храни и напитки насочени към деца, което накара някои от най-големите производители в САЩ да променят доброволно стратегията си и да адресират с маркетинговите си послания родителите.