Радиорекламата, която автоматично се превръща в телефонно обаждане

Вижте как с една радиореклама белгийският телеком Proximus поздравява над 900 000 майки с обаждане от децата им за Деня на майката

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Белгийският лидер в телекомуникациите Proximus е играчът в сектора, който инвестира най-много в качеството на своята мрежа в страната. За да "продаде" по-високо качество на мрежата, Proximus трябва да покаже на хората, които не са на "ти" с технологиите и как могат да направят живота им по-добър.

За да накарат повече хора да изпитат как технологиите променят живота към по-добро, Proximus решават да накарат повече хора да не забравят да се обадят на майките си и да ги поздравят за Деня на майката.

За Деня на майката (в Белгия – втората неделя на месец май), повечето марки имат тематични промоции или предлагат идеи за подаръци за празника. Proximus откриват, че най-големият подрък, който белгийците могат да направят на своите майки за празника им, е да им се обадят, използвайки прозрението, че всички майки биха искали децата им да се обаждат по-често, особено на Деня на майката. Но вместо обаждания, майките често получават само съобщения.

Не е тайна, че повечето хора записват номера на майка си в телефона като "Мама". Стъпвайки на този факт Proximus излъчват в национален мащаб радиореклама посветена на Деня на майката, която активира гласовото набиране на телефоните на слушателите, които слушат радио по това време. Само с една радиореклама, излъчвана в национален мащаб по големите радиостанции по едно и също време, всички радиослушатели се обаждат на майките си едновременно, демонстрирайки как технологиите свързват хората.

276 000 обаждания са регистрирани в мрежата на Proximus по време на излъчването на радиорекламата. Предвид пазарния дял на компанията от около 30%, оценката на Proximus е че излъчването на радиорекламата е довело до поне 900 000 обаждания към зпазени като „МАМА“ майки в телефоните на белгийците, което е 54% от майките в Белгия, чиито деца не живеят заедно с тях.

Кампанията е създадена от FamousGrey, Belgium и бе наградена със Сребърна награда в категорията CREATIVE USE OF MEDIA/Creative Contest и със Златна награда в категорията Radio&Audio от Mass Media Contest на фестивала White Square 2023.