NFT персонажи са героите в новата кампания на KIA Soul в САЩ

KIA America дава шанс на зрителите на рекламата да получат NFT чрез сканиране на QR код

от Redlink
NFT персонажи са героите в новата кампания на KIA Soul в САЩ

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата кампания на KIA America цели да подчертае индивидуалността на новия модел на един от най-емблематичните кросоувър SUV автомобили на марката – KIA Soul 2023. “Aктьорите“ във видеото в основата на кампанията, разработена от агенцията David&Goliath, са трима популярни герои от Dead Army Skeleton Klub (DASK) - група от компютърно генерирани 3D скелети, чиито NFT-та могат да се събират и търгуват онлайн. KIA America има за цел да ангажира потребителите с кампанията на Kia Soul с уникалното предложението за тематични Kia DASK NFT, които зрителите на рекламата могат да получат. Токените са частично вдъхновени от оригиналната колекция DASK от почти 7000 компютърно генерирани скелета, въведена през януари в блокчейна Ethereum. Благодарение на платформата Sweet NFT, когато зрителите сканират вградения в рекламата QR код, те могат лесно да получат един от 10 100 DASK NFT на Kia и той ще бъде безпроблемно депозиран и съхранен в техния собствен Sweet blockchain портфейл.

Всeки от тези ограничени дигитални колекционерски предмети черпи вдъхновение както от детайлите на новата Kia Soul 2023 г., така и от DASK NFT – герои в спота, режисиран от Филип Андре от продуцентската компания Revive. Индивидуалността на всеки скелет на DASK се вписва в темата на Kia „Създаден за всеки, който сте“.

„Със своя емблематичен стил, безкрайна адаптивност, възможности и напреднала технология, Soul предефинира сегмента на малките автомобили, когато той беше пуснат за първи път през 2009 г. и непрекъснато се развива, за да се хареса на клиентите от поколенията със своя невероятен добър външен вид, практичност и ефективност“, казва Ръсел Уейгър, вицепрезидент, маркетинг, Kia America. „Soul е толкова индивидуалистичен, колкото и NFT, и като марка Kia винаги прави иновации, за да остане на върха на авангарда.“

NFT героите от DASK, оживени в рекламата благодарение на VFX специалистите от KEVIN са толкова емблематични, колкото и модела KIA Soul, който те карат в реалния свят във видеото. Тримата „актьори“ DASK навлизат в реалния свят, возейки се на KIA Soul и изпитват простите удоволствия, които животът може да предложи на едно уникално за тях пътуване на фона на музиката на „Skeletons“ на изгряващата инди алтернативна група Easy Life.

„От самото начало моето намерение беше да създам емпатия към героите на DASK NFT, като им вдъхна живот“, казва режисьорът Филип Андре, REVERIE. „Показвам ги как се забавляват заедно, показвам как скелети имат душа! Създаването на тази игрива история беше вълнуващо пътуване с David&Goliath и нашите партньори от KEVIN. Благодарен съм за страхотния екип, който имахме в този случай."

Кампанията включва и съкратена версия на спота за излъчване в стрийминг платформи, както и дигитална подкрепа и кампанив в социални медии.

Това не е първият опит на Kia в Web3. През февруари Kia America осъществи със Sweet стартиране на NFT с „Robo-Dog“ – героят от рекламното видео на Kia за Super Bowl 2022, като приходите от тях отидоха за The Petfinder Foundation, която помага на животни от приюти да намерят своите домове. Допълнителни 10% роялти бяха вградени в интелигентен договор, което означава, че всеки път, когато Kia Robo Dog NFT се препродаде на вторичен пазар, фондацията получава друго дарение. Продажбата на NFT помогна да се разшири кампанията на Kia след огромната видимост на нейната реклама за Super Bowl 2022. „Наистина сме горди да обединим усилията си отново с такава разпознаваема марка, за да пуснем тази уникална колекция за широката публика“, споделя Том Мизон, основател и главен изпълнителен директор на Sweet. „Преди всичко, това е важен крайъгълен камък за масовото приемане, тъй като бележи първия NFT, вграден в национална телевизионна реклама. Като такъв, той ще бъде видян от милиони хора, много от които изживяват света на Web3 за първи път."

NFT, които действат като сертификат за собственост и автентичност на цифров актив, през последните няколко години привлякоха внимание, тъй като на търгове NFT произведения на изкуството се продаваха за милиони долари в криптовалута. Но както при всяка колекционерска стойност, стойността на NFT зависи от това какво хората са готови да платят за тях. Има признаци, че пазарът на NFT се е свил на фона на инфлацията и икономическата несигурност, но се очаква токените да продължат да бъдат полезни в средите на метавселената. NFT могат да се използват за демонстриране на цифрови произведения на изкуството, за продажба на билети за онлайн събития или за отбелязване на собственост върху виртуални недвижими имоти. Веригата универсални магазини Macy’s този месец пусна 10 000 безплатни фойерверки NFT с достъп до AR преносими устройства, които клиентите могат да използват в избрани социални медии и видео платформи. Bud Light Next пусна NFT, който дава на купувачите достъп до изключителни предимства. Все повече и автомобилни марки яхват NFT вълната. Lamborghini се обедини със Стив Аоки през април, а Chevrolet с художника xsullo. Тези кампании показват, че марките продължават да намират приложения за NFT, въпреки охлаждането на ранния ентусиазъм около тях.