Най-красивата зъболекарска клиника в света

Кампанията за ребрандиране на Румъния на McCann Букурещ, отличена с бронзов лъв на Cannes Lions 2023 и шест награди от Golden Drum 2023

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Румъния има относително нисък дял на туризма в БВП на страната, особено в сравнение със съседните ѝ страни. Въпреки богатата си история и изобилие от природни красоти, страната няма ясна туристическа идентичност, както и стратегия за налагането си като туристическа дестинация. В резултат на пандемията има регистриран спад на туризма в страната, но няма ясна стратегия как той да бъде преодолян.

Междувременно Обединеното кралство продължава да страда от постпандемичен недостиг на зъболекари и хората във Великобритания остават в списъците на чакащите за лечение дълго време. Цената на пломба във Великобритания може да бъде до £ 250 ($ 320), но в Румъния британците могат да получат пломба (от добре обучен, англоговорящ зъболекар), както и три нощувки в четиризвезден хотел за приблизително същата цена (£ 280 / $ 360). Румъния има най-големия брой здравни специалисти, завършили стоматология в Европа и ясно предимство по отношение на цената / качеството на услугите им, но въпреки това е превъзхождана от съседите си, като само 15% от приходите от стоматологичните услуги в страната идват от дентален туризъм.

Вдъхновени от това прозрение, Румънската национална асоциация на туристическите агенти и Дружеството по естетична стоматология в Румъния си партнират, за да предложат туристически пакети Fix &Visit, които съчетават културните забележителности на Румъния с посещение при зъболекар. Вместо да се конкурира с други страни като туристическа дестинация, Румъния започва да се конкурира с други зъболекарски клиники, а туристическата кампания за страната ребрандира Румъния като „най-красивата дентална клиника в света“.

Стартиралата през декември 2022 г. кампания "Румъния, най-красивата дентална клиника в света" , разработена от McCann Букурещ, е иновативна кампания, която представя нов начин за преживяване на страната чрез създаването на бизнес ориентирана туристическа стратегия, която включва два от активите на Румъния, които никога преди не са били свързани: достъпни и висококачествени стоматологични услуги и невероятни природни атракции. Тъй като много туристи имат фрагментиран поглед към Румъния, базиран на разпръсната онлайн информация за красиви забележителности, добра храна и богата история, хумористичната и необичайна кампания осигурява ясно, уникално и устойчиво преживяване на посетителите на страната.

Дигиталната платформа thebeautifuldentalclinic.com помага на чуждестранните туристи да планират своето пътуване, да персонализират своя пакет и да направят резервации. Чуждестранните туристи могат да закупят пакети, специално създадени за тази цел, като: „Зъбни коронки и замъци“ или „Запълване на канали и пътувания по делта канал“ и други. Освен да изберат предплатените пакети, посетителите могат да използват и чатбота на уебсайта на кампанията, за да персонализират пътуванията си.

Кампанията стартира във Великобритания с медийна подкрепа в доготални и социални медии и външна реклама и е популяризирана и на международни туристически изложения. На румънския щанд на British Tourism and Travel Show, посетителите са поканени да седнат на зъболекарски стол и да си сложат VR очила, за да направят виртуална обиколка из пейзажите на страната.

По данни на агенцията кампанията е достигнала 11 милиона, а сумата, изразходвана от чуждестранните туристи за медицински туризъм, се е увеличила със 70%.
Кампанията „Най-красивата зънолекарска клиника в севта“ на McCann Букурещ е отличена с Бронзов лъв от Cannes Lions International Festival of Creativity 2023, а на приключилия наскоро фестивал Golden Drum получава цели шест награди: 3 златни, 2 сребърни и една бронзова.