McDonald’s раздава бургери oт дигитални билбордове в Швеция

Кампанията за представянето на новия Crafted Chicken бургер отдава почит на уличната храна

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новият Crafted Chicken бургер, който McDonalds представя в Швеция е вдъхновен от културата и вкусовете на уличната храна, както по отношение на приготвянето му, така и на използваните съставки.

При пускането в продажба на новия си бургер с пържено пиле, McDonalds трансформират два от дигиталните си билбордовете в Стокхолм и Вестерос в каравани за улична храна, от които хората могат да опитат безплатно новото предложение на веригата.

Дигиталните камиони за храна, в които са трансформирани билбордовете са разположени в близост до физически ресторанти на McDonald’s. За да поръчат храна от караваната, гостите трябва да сканират QR код, който задейства готвач в дигиталната каравана да подготви купон за новия бургер. Купонът се изпраща директно до приложението на McDonald’s, а след като посетителя завърши поръчката си в приложението, може да вземе храната си от близкия ресторант на McDonald’s.

Освен иновативното използване на дигиталните билбордове, кампанията включва и телевизионна реклама, радио, външна реклама, социални медии и сътрудничества с инфлуенсъри в TikTok и Instagram. Кампанията е създадена от агенцията NORD DDB, като по нея работи и медийната агенция OMD и ПР агенцията PRIME WEBER SHANDWICK.

„Смятаме, че беше забавна идея да направим активация за Crafted Chicken, която се превърна в почит към традиционния начин на консумация на улична храна, въпреки че го направихме по нов модерен и дигитален начин“, казва J osefina Norén , арт директор в NORD DDB .