Липсваш ми – рекламата на iPhone 15 Plus

Самотни електрически контакти пеят за тъгата от раздялата, за да подчертаят дългия живот на батерията на iPhone 15 Plus

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Apple избра коледния сезон - времето, в което се събират отново близки и приятели, за да представи новата реклама на iPhone 15Plus, която изтъква дългия живот на батерията на модела. Според Apple батерията на iPhone 15Plus може да осигури до 26 часа възпроизвеждане на видео и до 100 часа възпроизвеждане на аудио само с едно зареждане – наистина впечатляващ живот на батерия за модел, който не е от серията Pro на марката.

За да предадат тази продуктова характеристика по оригинален и силно въздействащ творчески начин, Apple избират един необичаен герой, свързан с честото зареждане на телефона: електрически контакт, които е силно натъжен от „раздялата“, която батерията на 15Plus, нуждаеща се от по-редки зареждания, причинява на него и любимият му iPhone.

Режисираният от Франсоа Руселе от DIVISION Global видео, озаглавенo „Липсваш ми“ („Miss You"), което се излъчва в САЩ, както и като онлайн видео, включтелно в TikTok и YouTube Shorts, показва електрически контакт, който неочаквано оживява, пеейки "Way Too Long" на Doe Boy, написана и продуцирана от Breyan Issac. С тъжно лице контактът рапира текста на песента, изпълнен с препратки към зареждания като "През нощта си спомням, когато ти и аз бяхме неразделни", имали са "чиста енергия" помежду си и "нямам търпение да се върнеш у дома". Няма как да не ти стане мъчно за тъжния, празен контакт, който пее за тъгата си от раздялата, докато iPhone 15Plus непрестанно е в употреба от собственика си. Преди логото на Apple да сложи край на видеото, на екрана се изписва „Дъъъъъълъъъъъъъъъг живот на батерията“. Рекламата умело използва рап песента, за да подчертае тази функция, което я прави едновременно информативна и забавна.

Творческият подход на Apple в тази реклама, с използването на анимиран контакт и рап саундтрак, отразява ангажимента на марката към иновациите не само в технологиите, но и в маркетинга.