Heineken разпалва футболните страсти с новата си кампания за UEFA Euro 2020

Фенове на съперничещите си отбори си правят номера под предлог, че се опитват да са любезни

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Heineken стартира нова глобална кампания в чест на завръщането на европейското футболно първенство на UEFA, което се провежда веднъж на всеки 4 години, а миналата година беше отложено поради пандемията. Това е едно от първите големи международни спортни събития, което ще се проведе след началото на пандемията и ще стартира повече от месец преди Олимпийските игри в Токио. UEFA EURO 2020 ™ ще се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 г., като за първи път след пандемията турнирът ще бъде домакин в единадесет европейски града: Амстердам, Баку, Севиля, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Св. Петербург.

Heineken стартира новата си глобална кампания -„Насладете се на съперничеството“, представяща партньорството на марката с UEFA EURO 2020 ™, която насърчава феновете да гледат мачове на UEFA EURO 2020 ™ и гарантира, че Heineken е част от техния ритуал на наслаждаване на играта - независимо дали са в бар, у дома или с приятели. „Наслаждавай се на съперничеството“ е част от изключителните права на Heineken®, като официалната бира на UEFA EURO 2020 ™, които позволяват на марката да бъде сервирана на всички стадиони, във футболните селища и зоните за фенове в 11-те приемащи градове на турнира.

Кампанията, разработена от специализираното подразделение на Publicis за обслужването на Heineken - агенцията Le Pub, е базирана на прозрението, че футболът не е и наполовина толкова забавен без съперничеството между отборите и техните поддръжници и насърчава феновете да гледат мачовете заедно с феновете на своите съперници. Кампанията включва телевизионна, дигитална и външна реклама, както и реклами в точките на продажба на топлия и студения пазар. С отлагането на първенството се налага подготвената за 2020 година комуникация на марката да бъде променена и доразвита, улавяйки настроенията на феновете, които нямат търпение да се съберат отново, за да се насладят на такъв голям международен турнир. Макар че футболът продължи по време на пандемията, феновете нямаха възможност да изпитат радостта от футбола на живо или да го гледат заедно със своите приятели, семейства и дори съперници. „Насладете се на съперничеството“ отбелязва това дългоочаквано събиране, като с присъщото за марката чувство за хумор показва съперничеството в спорта и положителната енергия, която то внася във взаимоотношенията на феновете със спорта и помежду им.

В основата на кампанията е клипът „Най-накрая заедно“, който показва фенове от съперничещите си страни, които си правят номера един на друг под предлог, че се опитват да бъдат любезни. В сцените от клипа френски футболни фенове получават безплатна пица от италиански поддръжник и откриват, че е украсена с посланието „Forza Italia“, привърженик на Англия получава безплатна бира предназначен за шотландски фенове от своя съквартирант, германски фен си прави селфи под предлог, че прави снимки на полски фенове, а испански фен дава на португалска двойка указания, които се оказват напълно погрешни.

Рекламата завършва с посланието: „Най-накрая заедно, за да бъдем отново съперници“ – намигване към факта, че турнирът бе отложен с цяла година поради COVID-19 (въпреки че все още се нарича 2020).

„След година, като никоя друга, за нас беше важно да отпразнуваме по положителен начин завръщането на феновете отново заедно с Heineken“, каза в изявление Бруно Бертели, главен творчески директор на Publicis Worldwide и главен изпълнителен директор на LePub. „Улавянето на духа на феновете по уникалния начин на Heineken беше вдъхновяващо предизвикателство за нас и ние сме наистина доволни, че създадохме този клип, който намира човешката истина зад факта, че фенското изживяване на ЕВРО 2020 е значително по-добро когато гледате мачовете заедно със съперниците. "

По време на шампионата, като част от кампанията, Heineken ще избира най-добрия играч: „Звезда на мача“, след края на всеки от 51-те футболни мача в шампионата.
Като официален партньор на UEFA Euro 2020, Heineken пусна и най-новата си лимитирана серия от бутилки, които носят флага на различни държави, като цялата колекция обхваща всички квалифициращи се за участие в турнира отбори. Новата гама бутилки ще се предлага в множество формати на продуктите Heineken (5%) и Heineken 0.0. Продължавайки партньорството, марката започва и уникална игра за потребителите, които може да спечелят билети за мачове на UEFA Euro 2020 (или официална топка на Adidas ако турнирът бъде прекъснат) с кодове от лимитираната серия бутилки.