Heineken Бразилия с реклама, която пести ток

Вижте рекламата на Heineken, която спести ток колкото за малък град в Бразилия

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За да повишат осведомеността и да приканят бразилците да участват в проекта за зелена енергия на компанията, Heineken Бразилия и Publicis Brazil създадоха изцяло черна реклама, която изненада публиката и привлече вниманието на световните медии с твърдението, че самата реклама е изцяло устойчива.

Рекламата е направена с изцяло черни екрани, без светлина и се излъчва по време на бразилския прайм тайм, достигайки 33 милиона телевизора по множество телевизонни канали едновременно.

Според LuzIS Consultancy "черната" реклама е спестила достатъчно енергия, за да захрани малък град в Бразилия с 57 000 жители за няколко часа. Освен това, енергоспестяващата реклама на Heineken стимулира рекорден брой регистрации в проекта за зелена енергия на марката.

Инициативата е част от платформата за устойчивост и култура на марката в Бразилия, GREEN YOUR CITY, с която Heineken пое ангажименти в три посоки: по-зелени градове, кръгова икономика и отговорно потребление. В допълнение към филма, кампанията включва социални медии, дигитална реклама и инфлуенсъри.

През 2020 гoдина Heineken Brazil премина изцяло към енергия от възобновяеми източници, за да приготви своята световно известна бира. Сега марката прави още една стъпка в своето пътуване към по-зелено бъдеще. След партньорство с енергийна компания, Heineken стана пионер в предлагането на зелена енергия на 208 милиона потребители в страната със спестявания до 20% от сметката им за енергия. От 2021 г. барове и ресторанти също могат да бъдат част от програмата с икономии на енергия до 40%.