Героите на стадиона– кампанията на Dude Милано за Heinz Италия

С кампанията Calcio Mangiato, Heinz отдава почит на анонимните герои на футболните стадиони в Италия – продавачите на сандвичи

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Известно е, че храната в Италия е на особена почит. Интернет изобилства с видеа и мемета, посветени на реакциите на италианците към неосведомени туристи, които искат да пият капучино след 12 на обяд или (пази боже) искат кетчуп към пицата си. Освен почти религиозното отношение към храната, италианците имат още една страст – футбола. Всеки футболен мач в Италия е съпроводен с ритуали и суеверия, които правят преживяването на футбола уникално и магическо. Спирането на сергиите за сандвичи пред стадиона е един от най-важните етапи от преживяването на мача, в който на опашката започва вечерта, обсъждат се най-новите прогнози и всеки се чувствате част от колективно изживяване преди играта. Затова и най-безспорно признатата асоциация с гледането на футболен мач на живо на стадиона в Италия е една – сандвичите (панини).

Именно на пресечената точка на двете най-големи страсти на италианците: храната и футбола, по специално ритуалното ядене на сандвичи на стадиона преди или след мача е базирана създадената от DUDE Милано кампания на водещата в света, емблематична марка сосове Heinz, неразривно свързана със сандвичите.

Платформата „Горд спонсор на Calcio Mangiato" (неологизма "Calcio Mangiato" буквално преведен означава "Изяден футбол“ ) свързва марката с всички онези моменти, в които футболният свят се среща със света на храната, започвайки с емблематичния ритуал на сандвича панини, консумиран пред стадиона, преди или след мача. Ритуал, който не би могъл да съществува без главните герои на активацията – невъзпятите герои на стадиона Сан Сиро и всеки друг голям италиански стадион – хората, работещи на будките за панини, които приготвят сандвичите на феновете.

Активацията на Heinz се фокусира върху историите на Мауро, София и Руджиеро - и тримата работещи на будките за сандвичи пред стадиона Сан Сиро в Милано и парадокса, как те всяка неделя са толкова близо до отбора си, без изобщо да могат да влязат на стадиона и да го видят как играе. Точно заради това Heinz им предоставя възможността за първи път в кариерата си да влязат вътре в стадиона, да гледат мач и да бъдат част от тълпата фенове. Целият стадион им благодари с овации на крака и специално съобщение по високоговорителите. За да се осигури безпроблемното продължаване на традицията за приготвяне на сандвичи и да се подсигури, че никой няма да остане гладен, Heinz урежда трима известни италиански готвачи - инфлуенсъри да поемат поста им и да поддържат приготвянето и продаването на сандвичите, разбира се овкусени с Heinz.

Видеото, представящо емоцията на един безспорно вълнуващ за тримата герои на Сан Сиро ден, режисирано от режисиран от Алесандро Редаели, е излъчено по италианските телевизии и каналите на Heinz Italia във Facebook, YouTube и Instagram. Инфлуенсърите, които се включиха в активацията на мястото на тримата герои, също я отразиха а в каналите си с интервюта и специални рецепти, създадени за случая.

Heinz и DUDE се готовят да излязат на терена из цяла Италия, за да отпразнуват ирационалната любов, която свързва храната и футбола и през 2024 г.
"Списъкът с марки, които по един или друг начин се опитват да се свържат с футболния свят, е безкраен", заявява Ливио Басоли, главен творчески директор и партньор на DUDE Milano - "но много малко имат истинска връзка с този спорт и още по-малко имат нещо ново да кажат за него. С "Calcio Mangiato" създадохме с Heinz нова творческа платформа, която показва невиждан досега все още универсален ъгъл на този спорт: този, в който храната и футболът се срещат, създавайки уникални истории. "Герои на стадиона" е само началото, нямаме търпение да разкажем повече."