DoorDash ще достави на един щастливец всеки един продукт, рекламиран по време на Super Bowl 2024

Най-мащабната рекламна кампания, свързана с Голямата Игра, е създадена от Weiden+Kennedy и цели да промени възприятието на марката, като покаже как потребителите могат да получат всичко с DoorDash

от Redlink
DoorDash ще достави на един щастливец всеки един продукт, рекламиран по време на Super Bowl 2024

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Super Bowl LVIII в Лас Вегас, където San Francisco 49ers ще се изправят срещу Kansas City Chiefs на 11 февруари, представя уникален момент за марките и извън излъчването на телевизионна реклама по време на събитието.

Платформата за доставка DoorDash се подготвя да проведе по време на 58-ия Super Bowl на февруари 11 най-мащабната си промоция до момента и може би най-мащабната кампания, свързана с голямото спортно събитие. В рекламната си кампания, обвързана с Голямата Игра, марката обещава да достави "всяко превозно средство, всяка закуска и честно казано кой знае какво още, от всяка реклама, която се излъчва по време на играта" на един щастлив победител. Това означава, че DoorDash ще достави на един щастлив победител - 2024 BMW i5 All-Electric, 2024 Kia EV9, Volkswagen, UTV Kawasaki Ridge, чек за 50 000 долара за предплата на мечтания дом, пале с фъстъчено масло Reese, хиляда крила от Popeyes (достатъчно, за да нахранят над 150 души, приготвени по вкуса на победителя, естествено), десет килограмова кофа майонеза Hellman’s и още десетки супер големи и по-малки награди.

"Вярваме, че няма по-добър начин да покажем какво е възможно с DoorDash от това буквално да доставим всички реклами на Big Game на един щастлив победител." казва Кофи Амоо-Готфрид, CMO, DoorDash

Кампания като тази е най-ефективна, ако голяма част от потребителите са наясно с лотарията преди играта дори да започне, така че DoorDash да е
на върха на съзнанието на зрителите по време на всяка рекламна пауза

30 секундния спот, анонсиращ мащабната лотария на DoorDash е създаден в партньорство с Wieden + Kennedy Portland и номинирания за Emmy режисьор Майк Дива, известен с късометражните си филми на SNL. и с продуцираните от него музикални видеоклипове за Lil Nas X, Doja Cat и The Lonely Island. Екипът избра да произведе рекламата, използвайки CGI, защото само така могат да се приспособят в движение докато стават ясни новите рекламодатели, които ще излъчват по време на играта. Емблематичният глас зад кадър в рекламата е на Лорънс Фишбърн. Многопластовата 360 кампания включва и много тийзъри, външни партньорства с повече от дузина марки, 24/7 социална ангажираност, работа с инфлуенсъри.

За да спечелят, участниците трябва да разшифроват кода, скрит в рекламата на Door Dash излъчена по време играта на 11.02.24, за да се регистрират за участие в лотарията на марката, която им дава шанс да получат всичко. Потребителите трябва да гледат рекламата на DoorDash, за да разшифроват кода и да го въведат в www.doordash-all-the-ads.com.

Кампанията на DoorDash цели да убеди потребителите, че DoorDash може да бъде "Вашата врата към повече". С доставянето на всичко, предлагано от рекламите излъчени по време на играта, DoorDash иска хората да знаят, че няма нищо – от спортни сувенири до чисто нови коли – което да не може да им бъде доставено от платформата. С други думи, марката не иска да бъде разглежданасамо като средство за доставка на местни стоки, а по-скоро като компания, която може да направи живота ви по-лесен и по-добър.

"Като видите мащаба на това, което DoorDash може да направи за вас, виждате, че има огромен потенциал да бъде повече от просто доставяне на неща, а всъщност може да ви помогне да живеете по-добър живот", каза Ламбърт.

След рекламата нa Super Bowl през 2023 г. осведомеността, че платформата DoorDash предлага и хранителни стоки, се е увеличила със 17%, така че използванети на най-голямото рекламно събитие в САЩ и през тази година ( за трети пореден път) за промяна във възприятията за компанията е добре обосновано.

Промоционалния подход през 2024г. не само увеличава ангажираността около рекламата, но и предоставя данни от първа ръка директно от футболните фенове. В продължение на почти 60 години Super Bowl не е само спортно събитие, а и най-голямата арена за рекламните кампании в САЩ. Голямата Игра е определяна като най-добрият начин да поставите марката си на преден план и в самия център на американската култура. Традиционно рекламодателите се фокусираха върху излъчването на телевизионна реклама по време на това спортно събитие. Миналогодишната игра беше най-гледаното телевизионно предаване в американската история, достигайки 115,1 милиона зрители,според Nielsen. Ето защо излъчването на 30-секундна реклама тази година струва приблизително 7 милиона долара тази година и е най-скъпата телевизионна реклама в САЩ. В наши дни обаче маркетолозите търсят повече от телевизионния екран, за да достигнат до аудиториите си и да ги анагажират. Търси се омниканален подход, мисли се за многото възможности да бъдат ангажирани потребителите , преди, по време и след началото на мача. Маркетолозите искат да използватмножество устройства, стрийминг връзки, вградени QR кодове, събиране на данни от първа ръка.

"Възможностите за разширяване на творческите идеи отвъд Голямата игра са неограничени", казва Каролин Грейсън, управляващ директор на VCCP САЩ. "Следвайки подскачащия QR код на Coinbase [през 2022 г.] и с все повечето и повече реклама, поставяща акцент върху данните от първа ръкатрябва да очакваме да видим повече марки да се стремят към някаква форма на ангажираност или действие на потребителите чрез втори екрани, QR кодове и URL адреси".