AVON се бори срещу домашното насилие с гласовете на реални жени

Avon съчетава гласове на реални бразилски жени в Ângela - чатбот, който се бори с насилието

от Redlink
AVON се бори срещу домашното насилие с гласовете на реални жени

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Бразилия постоянно се нарежда сред най-опасните страни в света по отношение на насилие, основано на пола. Проучване на бразилския Сенат от декември 2021 г. установява, че 68% от бразилските жени познават поне една жена, която е била жертва на домашно насилие.

Потребителите очакват брандовете да предприемат действия и да използват ресурсите си за справяне с обществени проблеми каквото е насилието, основано на пола. Ângela е чатбот, управляван от института Avon в Бразилия, който предлага на жените безплатна и дискретна помощ чрез WhatsApp. Анджела се появява по време на пандемията в отговор на ескалиращото насилие срещу жени и момичета по време на локдауна. Тази година Ângela е разширена като възможности, за да защитава равенството чрез усилване на гласовете на жените. Символизирайки силата на колективното изказване, Avon кани жените да дадат своя глас към чатбота чрез Voz de Todos от 28 октомври до 2 ноември 2022 г. Инициативата на Avon се съчетава с практическа помощ - над 30 000 жени са помолили неговия чатбот в WhatsApp за помощ.

За да добави гласа си, всяка жена избра история – разказ за „жена, която използва гласа си, за да каже нещо важно“ – и я записва, четейки на глас. Всеки запис е комбиниран с тези на други жени, за да се създаде уникален колективен глас за Анджела. Участват над 400 гласа - представители, клиенти, партньори и последователи на Avon в социалните мрежи. Voz de Todos съвпада с годишните 21 дни на активизъм в Бразилия за прекратяване на насилието срещу жени и е разработен от Wunderman Thompson Brasil. Посланието е: „Нищо не е трудно за казване, когато го казваме заедно“.

Даниела Грелин, изпълнителен директор на института Avon, казва: „Поканвайки жените да дадат своя принос, ние укрепваме силата и значението на женския съюз. Гласът на Анджела представлява нас, точно както представлява всички жени, които искат да продължат да отстояват мястото си и допринасяйки за бъдещето на новите поколения, заставайки срещу ситуации на насилие от всякакъв вид."