Audi използва AI, за да пресъздаде емоциите от шофирането на новия Audi Q8 e-tron

Кампанията „Почувствайте изкуството на Audi“ на Bensimon Byrne за Audi Canada превръща емоциите в данни, а данните в изкуство

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През първата половина на 2023 г. Audi Canada пуска на пазара новите напълно електрически модели Q8 e-tron. За да завладеe сърцата и умовете на шофьорите, компанията иска да докаже, че новата флагманска EV гама на марката предлага безкомпромисното премиум изживяване на Audi, което се е превърнало в синоним на емблематичните четири пръстена на марката.

За Audi изграждането на марката и продажбите е свързано по-малко с практическите аспекти на придвижването от точка А до точка Б и много повече с детайлите, които създават изживяването от стигането от А до Б – включително и в бързо развиващия се и все още сравнително нов EV сегмент.

Предвид че по-голямата част от разговорите около електромобилите са фокусирани върху практически аспекти като пробег, цена и наличност, целта на Audi Canada за новата им кампания за Audi - Audi Q8 Sportback e-tron е да позиционират Q8 като новия стандарт на електрическия лукс, благодарение на комбинацията от елегантен дизайн, внимание към детайла както отвътре, така и отвън и нулев компромис по отношение на производителността.

Повечето рекламни кампании в сектора на автомобилите показват шофирането на новите модели автомобили. Агенцията Bensimon Byrne и Audi Canada си задават въпроса "Какво е усещането да изпиташ новия Audi Q8 e-tron?". Дугия въпрос, който си задават, е „Може ли изкуственият интелект (AI) да се използва за визуализиране на човешките емоции?“

Кампанията Feel the Art of Audi е изящен израз на чувствата, които предизвиква Q8, пресъздадени с помощта на AI.

Bensimon Byrne си партнират с 1stAveMachine за кампанията, използвайки набор от биометрични сензори, за да улови истинските емоционални реакции на шофьор на Audi към дизайна, производителността и усъвършенстването на новото Q8.

С помощта на канадския супермодел Коко Роша, оборудвана с ЕЕГ лента за глава, улавяща мозъчните ѝ вълни и хексоскин боди костюм за други биометрични данни като сърдечен ритъм, те успяват да уловят истинските емоционални реакции и чувства, които Q8 Sportback e-tron предизвиква, когато е видян и шофиран за първи път. След това, използвайки данните от емоционалните реакции на Роша, които варират от страхопочитание до въодушевление и спокойствие, данните се подават към специално създаден генератор на AI изкуство. Той ги превръща в живи визуални изображения. Данните са картографирани в система, базирана на пясъчни частици, чиито физически атрибути се променят по отношение на данните. Това означава, че визуалната история е представена по абстрактен начин, улавяйки пътуването на водача от първото виждане на новия Audi Q8 e-tron до излизането от него, след като е експериментирал с различните му характеристики.

"Изборът и управлението на автомобил е емоционално упражнение, чуваме много положителни коментари от съществуващите ни клиенти за това, което обичат в шофирането на Audi. Тази концепция не само точно улови усещането от преживяването на моделите Q8 e-tron, но го направи чрез генериран от AI визуален шедьовър. Експериментът с изкуствения интелект беше убедителен фактор за избора ѝ" казва ръководителят на маркетинга на Audi Canada Джоузеф Оторино.

Джоузеф Боничи, главен творчески директор на компанията-майка на Bensimon Byrne Tadiem заявява, че EV марките имат както предизвикателството, така и възможността да се откроят отвъд просто техническите си спецификации, тъй като категорията узрява и въпросите и страховете на хората около категорията започват да намаляват.

"Когато шофирате автомобил, който обичате, това създава емоционална реакция и това прозрение ни вдъхнови да измерим и визуализираме реакцията на водача на Audi към Q8."

Изборът на канадския супермодел Коко Роша не е случаен, тъй като тя не само е дългогодишен шофьор на Audi, но и пионер в модната индустрия като ранен адепт на социалните медии, както и застъпник на по-младите модели за предпазването им от експлоатация в моделската професия. "Rocha е перфектно представяне на прогресивния подход на Audi към автомобилостроенето", казва Боничи.

Кампанията включва онлайн реклама, социални медии и вншна рекламо, както и силно присъствие в кината, за да се възползва от големия зрителски интерес към филми като „Барби“ и „Опенхаймер“ това лято.