20-те оризови зърна, които подлудиха Еквадор

Промоционалната кампанията на Grey за най-популярната марка еквадорски ориз подлуди потребителите, търсещи 20-те зърна с гравирани върху тях награди

от Redlink
20-те оризови зърна, които подлудиха Еквадор

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В Еквадор консумацията на ориз на глава от населението достига 50 килограма годишно, което поставя страната на челно място по консумация на ориз в Латинска Америка. Еквадорският ориз се счита за един от най-добрите в света, поради уникалните географски характеристики на страната, които осигуряват на културата по-голям брой директни часове слънчева светлина и постоянна влажност. Arroz Super Extra е марката ориз #1 в Еквадор и е официален ориз на международни марки като KFC и American Deli.

Промоционалната кампания на Arroz Super Extra – The Extra Grain (Допълнителното зрънце), създадена от Gray, използва стратегия подобна на легендарния златен билет на Уили Уонка и поставя 20 специални зърна ориз, всяко с ръчно нарисуван миниатюрен дизайни на наградата, която носи: самолетни билети, круизи, пътуване до Галапагос, смартфони и часовници, както и лаптопи. Специално за промоцията, Arroz Súper Extra преработватопаковката си в черен цвят, който силно я отличава на рафта от другите марки в супермаркетите в Еквадор. Тръпката от отварянето на пакет с ориз и откриването на печелившо зърно е завладява цялата страна, отприщвайки трескаво търсене на 20-те печеливши зрънца ориз. Щастливците, открили специалните зърна, трябва да отидат на промосайта за информация за получаване на наградата си. Печелившите зрънца ориз са създадени от микрохудожника от Шри Ланка - Дая, която използва специална растителна боя, за да създаде дизайните.

Телевизионната кампания включва поредица от истории с различни герои, които показват на какво са готови хората, за да открият печелившото оризово зърно. Промоционалната кампания The Extra Grain включва телевизионна реклама, печатни медии, дигитални медии, социалните мрежи и инфлуенсъри.

В знак на почит към златния билет на Уили Уонка, тази кампания демонстрира богатата неизползвана територия между физически и вълнуващи преживявания и директния контакт с продукта", казва Пипо Морано, CCO на Gray Ecuador. "В нашия много виртуален свят промоционалните кампании често са скучни и не се основават на лични преживявания. С тази кампания ние преобърнахме сценария."