„Да живееш в Bingo“ - кампанията с 13 000 000 минути гледане само за 7 дни

Вижте кампанията на Via Media за супермаркетите Bingo в Босна и Херцеговина, която чупи всички рекорди в социалните медии.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Със своите 224 магазина, веригата супермаркети Bingo е най-голямата ритейл верига в Босна и Херцеговина. Заданието към водещата агенция в страната – Via Media (собственост на Bingo от три години) е да пре-позиционира магазините на Bingo като място, където може да се купи всичко и да представи пазаруването там като забавно и вълнуващо преживяване за цялото семейство. Кампанията също така цели да промени онлайн настроенията към Bingo от преобладаващите оплаквания към забавни коментари и оптимистични настроения.

Идеята, която успешно изпълнява заданието и надхвърля всички очаквания е колкото неочаквана, толкова и проста – да се отправи предизвикателство към известният босненски актьор Енис Бешлагич да живее в магазина за 7 дни. За целта в магазина е построено специално място, където той да живее и спи в продължение на 168 часа и да общува със служителите и клиентите на магазина, като споделя всичко това онлайн. Медийната стратегия се базира на споделянето на реални преживявания и събития в Bingo, като ежедневно, на всеки час до 20:00, се произвежда и публикува оригинално дигитално съдържание във всички канали на Bingo в социалните мрежи.

Известни босненски спортисти, актьори, певци, инфлуенсъри и регионални звезди гостуват на Енис в новия му временен дом и това ежедневно привлича хиляди хора в магазина и милиони, които следят събитията ежедневно. Над 10 000 души посещават магазина и Енис Бешлагич всеки ден, като някои от тях чакат по 2-3 часа, за да увековечат срещатаси с Енис на снимка. Освен снимки с Енис, клиентите разговарят с него и участват в различни забавни игри и викторини.

Резултатите от кампанията експлодират офлайн към онлайн, като „Да живееш в Бинго“ поставя нови рекорди в социалните медии не само в Босна и Херцеговина, а и в целия район на Адриатака. Само във Facebook са регистрирани 13 милиона минути гледане на видео съдържанието от 7 дневния престой на Енис в Bingo, което се равнява на невероятните 23 години непрекъснато гледане. Сред впечатляващите резултати от кампанията са:

45,7 милиона гледания на видео, от които 13,4 милиона в Tik Tok;
85% от обхвата е постигнат органично, като всеки ден, през всичките 7 дни, повече от милион и половина души са гледали съдържанието във Facebook и повече от 600 000 души в Instagram;
Уникален обхват от 3,3 милиона души във Facebook. Това е особено интересно, защото се изчислява, че потребителите на в Босна и Херцеговина са около 1,8 милиона, което означава, че кампанията е станала вирусна и е излязла много извън границите на страната. Уникалният обхват от 1,15 милиона в Instagram и 1,1 милиона в YouTube също е впечатляващ;
Bingo натрупва над 30 хиляди последователи (за 7 дни) в TikTok и компанията става най-силният корпоративен профил в Босна и Херцеговина;
Повече от 40 хиляди коментара, споделени във всички социални мрежи;
Над 400 публикации и медийни отразявания с PR стойност надхвърляща един милион евро.
Не на последно място, в резултат на кампанията е регистрирано и 30% увеличение на трафика в магазините и 27% ръст в приходите на национална база.

Кампанията на Via Media за Bingo в сътрудничество с Енис Бешлагич не само чупи всички рекорди в Босна и Херцеговина и региона, но и получава десетки награди за стратегическо използване на медиен микс, най-добра PR стратегия или промоция и най-добро използване на инфлуенсър маркетинг от професионалната общност в Балканския регион. Благодарение на кампанията “Живот в Bingo”, Via Media е отличена като Адриатическа агенция на годината за 2023г. от фестивала Golden Drum, обявена е за абсолютен победител на годината и носител на Grand Sempler от регионалната конференция за медийни тенденции SEMPL и най-успешна агенция от водещия дигитален фестивал в региона SoMoBorac.