IKEA пусна „Инструкции за разглобяване“, за да окуражава потребителите си да използват мебелите по-дълго

Марката затвърждава ангажимента си към насърчаване на устойчивото потребление

от Redlink
IKEA пусна „Инструкции за разглобяване“, за да окуражава потребителите си да използват мебелите по-дълго

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След години прекарани в насочване на хората как да сглобят своите новозакупени мебели, IKEA обърна своите емблематични „лесни за следване“ инструкции и предостави ръководства как те могат да бъдат разглобявани стъпка по стъпка. Въпреки, че това може да изглежда като странен ход, с кампанията IKEA се надява да насърчи хората да удължат живота на своите мебели, като покаже на клиентите, че това, което се сглобява, може и лесно да бъде разглобено.

Създадени да помогнат на домакинствата да удължат живота на своите мебели IKEA, ръководствата са на разположение за най-продаваните продукти на марката във Великобритания: библиотеката BILLY, леглото BRIMNES, разтегателният диван LYCKSELE, бюрото MALM, гардероба PAX и стола POÄNG.

Независимо дали леглото ви се нуждае от нов дом, или искате да преработите външния вид на библиотеката, инструкциите предлагат ясни и безопасни стъпки за това как да разглобите предметите - и да удължите живота им малко по-дълго. Като част от стремежа им за устойчивост, от IKEA се надяват, че тези обратни наръчници ще вдъхновят хората да „преосмислят потребителските си навици“, като удължат жизнения цикъл на продуктите и „обърнат климатичните промени в този критичен момент“.

Хеге Себеьорнсен, мениджър устойчивост на IKEA във Великобритания и Ирландия казва: „Устойчивостта е в основата на всичко, което правим в IKEA и ние продължаваме да се ангажираме с въвеждането на нови начини за насърчаване на кръговото потребление, за да постигнем целта си да се превърнем в напълно кръгов и климатично положителен бизнес до 2030 г. и в допълнение към това да направим устойчивия начин на живот достъпен за всички."

През последните години IKEA се стреми да стане по-екологична и влага време и значителни усилия за усъвършенстване на своя подход към устойчивостта.

Крайната цел на марката е да стане изцяло кръгова като бизнес до 2030 г., което означава, че трябва да гарантира, че 100% от материалите, използвани за създаването на нейния 12-хиляден продуктов каталог, са направени от рециклирани и рециклируеми материали. Още през януари IKEA стартира усилията си за устойчивост, с еко-фокусирана кампания, изразявайки своя ангажимент към кръговата икономика. Марката реши да вдъхнови хората да помислят за ползите от умереното потребление и пренасочи разходите си за коледни реклами в тази посока.