Heineken и домашните партита в новото нормално

Heineken напомня на хората да се социализират отговорно по забавен начин

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С навлизането на ваксините и постепенното затихване на пандемията, в която и част на света да се намирате е доста вероятно да ви очаква поне едно събирне с приятели в домашна обстановка.Тъй като отговорните домашни партита са непрекъснато нарастваща тенденция и са вторият най-популярен повод за консумация на бира, Heineken стартира новата си глобална кампания „Домашни събирания“, представяща един забавен поглед върху домашните партита в „новото нормално“, като поредното продължение на кампанията си за отговорно социализиране в света след пандемията.

Спотът, създаден от Publicis Italy, показва по един забавен начин ежедневните проблеми, свързани със социалните събирания в „новото нормално“ - например как най-добре да натиснете звънец и как да различите една отворена бира от друга, като напомня за неизбежното объркване на напитките на всяко домашно парти, особено вероятно когато всички пият едно и също. Клипът показва разнообразни групи от хора на домашни партита, които се наслаждават на бутилка Heineken, но в даден момент са изправени пред истинско предизвикателство: следенето на собствената си бира сред другите идентични бутилки. Някои от тях измислят всякакви неочаквани решения, за да се уверят, че никой не пипа и не пие от бутилката им. Саундтрака на клипа е „ Perhaps, perhaps, perhaps“ от Mars Big Bang (feat. Octavio Rivera).Забавната реклама, режисирана от Том Кунц от продуцентската компания MJZ, има сериозно послание, вдъхонвено от реални ситуации в : "Ако пиете заедно, дръжте ги на разстояние."

По-рано този месец Heineken пусна и друга постпандемична реклама, посветена на завръщането на футболните съперничества с отложения миналата година турнир на Uefa Euro 2020. Марката призовава хората да „общуваме отговорно“ и да бъдат бдителни по отношение на хигиената, дори и когато излизаме от пандемията. Това е различен подход от този, възприет от Pepsi в тяхната постпандемична кампания, създадена от VaynerMedia наскоро, в която те показват хора, споделящи храна и напитки с очакваното нормализиране на света.