Геймингът е следващата социална мрежа

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Геймингът е следващата социална мрежа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Геймърите и не-геймърите се стичат към видеоигрите като към нови места за социално взаимодействие. 61% от възрастните в Обединеното кралство казват, че са играли игри с приятелите и семейството си, за да поддържат връзка по време на локдауна, а 76% смятат, че онлайн игрите са добър начин да се свържат и да създадат връзки с хората, според проучване на Xbox от май 2021 г. Забележително е, че 91% планират да продължат онлайн комуникацията си и след пандемията, за да допълнят контактите си лице в лице, установява Xbox. За да отговорят на тази променящи се нужди за контакт, големите компании за игри изграждат подобрени функционалности за социално взаимодействие.

Sony прави PlayStation по-ориентирана към общности с помощта на Discord. След като Discord отхвърли офертата на Microsoft за $ 12 милиарда по-рано тази година, компанията обяви ново партньорство със Sony през май 2021 г. за интегриране на приложението си за гласов чат в конзолите PlayStation. Интеграцията, която е планирана за пускане в началото на 2022 г., ще предложи на потребителите на PlayStation повече възможности за ангажиране и създаване на общности в игрите.

Houseparty, приложението за социално видео, закупено от Epic Games през 2019 г., предлага видеочат във Fortnite. Новата функционалност, обявена през април 2021 г., позволява на играчите да играят на живо Fortnite с до девет други приятели в стая на Houseparty, позволявайки им да си чатят и да си взаимодействат по време на играта.

Rec Room е стартъп за социални игри, който набра финансиране от 100 милиона долара през март 2021 г. Главният изпълнителен директор и съосновател Ник Файт заявява пред GeekWire, че вече не прави разлика между социални и игрови платформи. „Тези платформи, които преди са били различни, ние виждаме сега да се сливат в едно. Мисля, че по много начини игрите са новото социално. "

Разочарованието от социалните медии кара хората да търсят нови начини за дигитална ангажираност, обяснява Файт. „В крайна сметка социалните медии не са супер социални - вие сте изолирани и сами, прелиствайки своята стена с постове. И мисля, че това поражда нуждата хората да имат социална връзка в реално време. "

Новите платформи за социални игри променят нагласите, превръщайки игрите в първи избор за социализация на хората онлайн. „Игрите са бъдещето на социалната сфера“, казва Даниел Ли, партньор във фирмата за рисков капитал Madrona Venture. И, обяснява той, за поколение Z „игрите заменят не само старите игри, но и телевизията и Netflix. Така че вместо да гледате музикални видеоклипове в YouTube, ще отидете на концерт в Roblox и това е социално преживяване с приятелите ви ... вместо да отидете в мола, сега сте в Roblox. Там децата се мотаят и там се създава култура. "